Daniel Skare sammen med hovedtrener Vegard Hansen og U21-trener Bjarne Ingebretsen.

Proffkontrakt for Daniel Skare

I forrige uke signerte Daniel Skare proffkontrakt med Mjøndalen.

Annonse:

Daniel er født i 2003 og kom til klubben høsten 2019. Han er opprinnelig fra Vollen og Daniels gamle trener Michael Frank på aldersbestemt nivå i Fornebu og Vollen er full av lovord om MIFs siste tilskudd til A-lagstroppen. Han mener at Daniel har alle egenskaper som trengs for å lykkes:

- Ønsket om å bli litt bedre for hver trening og hver kamp er det som kjennetegner en toppspiller. Dani har forstått dette, forteller dansken, som har jobbet med danske landslagsspillere på aldersbestemt nivå tidligere og mener at Skare viser den samme lidenskapen som disse.

- Fotball er en maraton

Han sier også at Daniel har forstått at det å bli fotballspiller ikke er en sprint, men en maraton hvor hver treningstime er like viktig, enten det dreier seg om trening med klubb eller egentrening.

Frank har kjent Daniel i mange år, og er ikke overrasket over at det er nettopp han som lykkes.

- Det er et resultat av målrettet trening og restitusjon, samtidig er jeg sikker på at Dani også vet hva som trengs for å utvikle seg videre og at det fortsatt kreves hardt arbeid for å etablere seg i A-stallen til Mjøndalen.

Full av lovord

Michael Frank beskriver Daniel som spiller på følgende vis:

- Dani er rask både med og uten ball, og han har god forståelse av rom samtidig som har er teknisk god nok til å utfordre med driblinger og finter i en mot en-situasjoner, forteller han.

MIFs hovedtrener Vegard Hansen har sett det samme hos Daniel som dansken.

- Daniel har vært her i nesten to år nå, og er en veldig spennende ung spiller. Han trener godt og har vist stor fremgang. I tillegg til at han på banen er kvikk, teknisk, smart og målfarlig, er han en veldig fin fyr som kanskje fremstår som stille og forsiktig, men som tar plass både på trening og kamp, forteller han om A-troppens siste tilskudd.

- At etablerte A-lagsspillere i Mjøndalen øser av sin erfaring er jeg sikker på at er til stor inspirasjon for Daniel, sier Michael Frank.

Ros også fra U21-sjefen

En tredje som uttaler seg på samme måte om Daniel, er U21-ansvarlig Bjarne Ingebretsen.

- Daniel er en indreløper med god frekvens og stor arbeidskapasitet. I tillegg har han lavt tyngdepunkt og god balanse, noe som gjør at han også er bra med ballen i beina. At han stadig kommer på gode løp inn i boks, er alltid en trussel for motstanderen og viser også at Daniel har bra fotballforståelse, sier Bjarne når vi ber ham beskrive det unge talentet.

Han legger også til at Daniel fortsatt har litt å gå på fysisk, men viser stor utvikling også der. Begge trekker også frem Daniels evne til å være lydhør for tips og råd.

Treningsiveren er også noe som kjennetegner Daniel Skare.

- Han er alltid førstemann på trening, og dersom døgnet hadde hatt 26 timer, ville han brukt de to ekstra timene på å bli bedre. Han har vært å se på banen både sent og tidlig også utenom klubbtreninger, enten sammen med familien eller på egen hånd, sier Michael Frank.

- Det er nå jobben begynner

Daniel selv er glad for å ha fått proffkontrakt etter lang tids jobbing.

- Det er noe jeg har jobbet for lenge, og det er så klart stort for meg å få denne muligheten. Jeg er veldig glad for at Mjøndalen tror på meg og gir meg denne sjansen, sier han da vi spør hva han tenker om å bli profesjonell fotballspiller.

Selv om det er en milepæl i karrieren for en ung fotballspiller, er Daniel reflektert. Da vi spør om han har noen spesiell favorittspiller eller forbilde, svarer han at det har han aldri hatt.

- Jeg har alltid likt å se på forskjellige spillere og lære der jeg kan lære, sier han.

Refleksjonen gir seg også utslag i hans tanker om det å få proffkontrakt etter mange år med hardt arbeid:

- Det er nå den virkelige jobben begynner, avslutter han.

 

Annonse fra Obos-ligaen: