Pølser vs bløyta

Blir det feiring med pølser fra Strøm-Larsen, eller er det Tor Jensens bløyta som trekker det lengste strået i dag? Uansett hva man foretrekker å duppe i buljongen, lukter det av gammel storhet og cuptriumfer når Skeid og Mjøndalen møttes på Nordre Åsen kl. 15.00

Annonse:

50-tallets store cup-lag

Skeid har totalt åtte cupmesterskap i beltet. Alle kom mellom 1947 og 1974, med hele fire mesterskap fra -54 til -58. Første møte mellom Skeid og Mjøndalen var 4. runde i cupen 1940. Det endte med 2-0 seier til Skeid, som med det nådde sin andre strake finale.

Med unntak av en periode på midten av 80-tallet, og noen turer opp og ned på 2000-tallet, har de som oss «alltid» vært i toppen av norsk fotball. De var i 3. divisjon så sent som i 2012, og rykket opp til OBOS i fjor etter å ha slått Arendal med åtte poeng.

Bli med i målklubben

 

Tøff start

Etter opprykket mistet laget fra Oslo Øst sin kanskje viktigste spiller i måltyven Abel Stensrud. Unggutten fra Oslo traff nettmaskene 22 ganger på 22 kamper i PostNord-ligaen 2021, og ble før årets sesong signert av Odd.

Som Bryne har Skeid fire strake tap i forkant av møtet med oss. Alle med minst mulig margin. 2-3 mot Stabæk, 1-0 for Kongsvinger, 2-3 hjemme mot Brann og 3-2 mot Start er beholdningen så langt. Null poeng, men det er ingen tvil om at det har vært en tøff start. «Skeid er et godt kollektiv med gode enkeltspillere, og har levert gode kamper mot bra lag. Vi møter et lag som jakter sin første seier, på en liten bane med et dekke som har gjort nytten og snart skal skiftes ut. Et slitt og tørt kunstgress byr på sine utfordringer, men vi har trent med dette i tankene hele uke, og er godt forberedt» - sier Vegard.

Ubeseiret etter fem kamper

Vi har plukket flere poeng i serieåpningen enn vi kunne drømme om. Nye fjes har gjort krav på sin plass og innfridd. Meinhard, Belli og Thomas har stått fram og vist at de er solide tilskudd til troppen. Alle har potensiale til å være blant profilene når OBOS-ligaen 2022 skal oppsummeres. Leotrim har ikke startet sesongen med like mye spilletid, men mange mjøndøler slapper nok litt mer av nå, i trygg forvissning om at vi har en solid erstatter også på stopperplass. En annen som endelig kan begynne å jakte spilletid er Simon. Papirene hans nådde endelig toppen av bunken hos UDI, og vi gleder oss til å se mer av det gode offensive spillet og de strøkne pasningene, som vi så langt bare har fått noen smakebiter av i treningskampene.

Også «nye» fjes fra egen stall har tatt plassen og muligheten de har fått, og gjør livet utrygt for de etablerte. Det er kanskje å strekke det langt å nevne Adrian blant nye fjes, men rollen som Nakkims faste stopperkollega er ny. En rolle han spiller med en ro som om han skulle vært der alltid, og med en dyktighet som har gitt ham plass på rundens lag. Rollen som matchvinner på A-laget er utvilsomt ny for Brinder, men han kler den godt, og målet ni minutter på overtid mot Bryne er av typen som vil leve lenge etter at den kvikke spissen har blitt en etablert spiller.

De som allerede har levd en stund føler kanskje ungdommens pust i nakken, men har vist at de ikke overlater plass eller status uten kamp. Martin scorer mål enten han sikter på nettmasker eller medspillere, og Jokke viser frem et velkjent og velbrukt venstrebein, men også en noe mer ukjent og ubrukt pannebrask. Med en evig hardtarbeidende Stokke også på scoringslista ser det lyst ut for resten av sesongen.

Likevel mener mange, både på benk, bane og tribune at det er mer å gå på. Med rette. Noen vil også påstå at vi har hatt flaks så langt. Slår du fire seksere med fem terninger er det flaks. Fire seire på fem forsøk i fotball er ikke flaks. Selv om det er mer å gå på. Vi har en unik mulighet til å bli gode på det spillet vi ønsker å spille. Vi er ikke i mål, men har fått en start som gir oss roen og selvtilliten vi trenger for å komme dit. «Vi har en klar tanke om hvordan vi ønsker å spille. Korte fem-metere, spille seg ut fra eget forsvar – med korte eller lange pasninger - og bevist bruk av keeper for å skape overtall. Det er en mer dristig måte å spille på og feil kan gi store konsekvenser, men forsvarrekka og Thomas er svært trygge med ball, og gevinsten av å beherske en slik spillestil er så stor at vi mener det er verdt risikoen. Vi har i dag spillere som både kan, og ønsker å spille en slik type fotball» avslutter Vegard

Legg gjerne søndagsturen til Oslo og Nordre Åsen. Dersom Strøm-Larsen sine pølser er i nærheten av så gode som Skeid gir uttrykk for, er dette en søndagsmiddag god som noen.

Så skal vi gjøre vårt for at det hele kan toppes med tre poeng.

Annonse fra Obos-ligaen: