Poengdeling i sjansefattig kamp

Mjøndalen og Lillestrøms respektive andrelag forsynte seg med ett poeng hver da lagene møttes på Consto Arena mandag kveld.

Og oppladningen ble som den tidligere har vært når disse lagene møttes – mange husker vel da kampen mellom de to lagene i Eliteserien 2019 ble utsatt med over en time på fotballens festdag 16. mai det året.

Igjen stod kanarifuglene fra Romerike fast i trafikken, men vi kom i gang et kvarter etter oppsatt tid, og hjemmelaget tok tak i kampen fra avspark. Sjansene lot imidlertid vente på seg. Lagene følte etter hvert mer på hverandre, men mens MIF2 ble for omstendelige i angrepsspillet, ble LSK2s forsøk forhindret av den solide stopperduoen Leotrim Bekteshi og Andreas Fotland. Sistnevnte spilte hele kampen med rutinen tilsvarende sin femten år eldre parter i midtforsvaret og leverte en virkelig solid forestilling mot fysisk robuste motstandere.

Kjemperedning av Hejer og snytt for straffespark

Gjestene var svært nær å ta ledelsen da de kom seg rundt på sin høyre side etter 24 minutter. Speaker forberedte seg på å annonsere 0-1 da en med gul trøye ble stående helt alene på bakre stolpe, men Erik Hejer tok frem det absolutt beste i seg og leverte en redning av virkelig høy klasse, slik at det fremdeles var målløst i sola på Consto Arena.

Minuttet etter var ikke målvaktsprestasjonen like god da gjestenes målvakt plutselig befant seg ute på midten av egen banehalvdel uten å få klarert skikkelig. Ballen endte hos Magnus Bækken, som forsøkte å lempe ballen i det åpne målet, men skuddforsøket ble ikke presist nok fra hallingen.

Da kampuret passerte halvtimen ropte både publikum og MIF2-benken på straffespark. En forsvarer satte albuen i ryggen på den selvsamme Bækken i en løpeduell inne i feltet, men dommer vinket spillet videre. En ny stor sjanse kom ti minutter senere da Brinder Singh mottok ballen inne i feltet, men ballen skled av foten til helten fra Bryne-kampen.

Baklengs rett før pause – men merkelig utlikning i andre omgang

Rett før pause var det Eirik Windts tur. Han ble tredd nydelig igjennom forsvaret, men brukte for lang til på å avslutte, og dermed trodde de fleste at lagene skulle gå til pause på 0-0. Men det var ikke LSK2 helt enige i – og tok ledelsen rett før pausesignaler.

Andre omgang ble relativt hendelsesfattig. Omgangens høydepunkt kom på et hjørnespark midt i omgangen, da Kent Håvard Eriksen satte inn utlikningen. Vi er litt usikre på hvilken kroppsdel han laget målet med, men kunne konstatere at stemmen ble vel lys da han jublet for målet. Uansett – utlikningen var et faktum.

Og 1-1 ble sluttresultatet. Ingen av lagene var vel egentlig nærmere enn det andre å skåre det forløsende andremålet, og poengdeling synes derfor å være greit. Neste kamp for MIF2 går borte mot Senja mandag 9. mai – og 16. mai er det duket for Ælv Classico i miniatyr da vi tar mot Strømsgodsets andrelag på fotballens nasjonaldag. Avspark klokken 16 – møt gjerne opp!