Poengdeling i serieåpningen

Mjøndalen kjørte kampen, men klarte ikke overliste Florø-keeperen etter sjansebonanza i sluttminuttene.

Se høydepunktene fra kampen:

Mjøndalen trengte en revansj etter to fiaskokamper mot Florø i fjorårets sesong. Daværende Florø-spiller og toppscorer Endre Kupen noterte seg for hele seks mål totalt mot bruntrøyene i 2017.

Årets sesong er som fjorårets mål, nemlig å rykke opp til Eliteserien. Konkurransen er ennå tøffere i år; Aalesund, Viking og Sogndal skal være blant de tre beste.

God start

Mjøndalen åpnet frisk mot vestlendingene, og hadde et par halvsjanser og en sjanse ved William Sell som gikk rett på keeper. Mads Hansen rundet keeper, men uheldigvis satte han ballen utenfor.

Florø kom seg til sin første virkelige sjanse da vi hadde passert tjue minutter, der de også noterte seg for scoring og satte inn sitt OBOS-liga mål nummer én for sesongen ved Kristoffer Ryland. Et lavt innlegg snek seg mellom beina på MIFs sisteskanse, Lukas Jonsson. 0-1.

Bruntrøyene presset bortelaget etter scoringen, men maktet ikke å sette ballen i nota den første halvtimen. Sjansene var der, men hellet var ikke med oss.

Den nye nummer 7

For det var nemlig Ylldren Ibrahimaj som skulle få æren av og sette Mjøndalens første scoring for sesongen. På vakkert vis ble han spilt gjennom av Vetle Dragsnes før han selv bredsidet ballen i mål. 1-1.

Det viste seg utover kampen at Ylldren skulle bli en god bidragsyter for dette laget. Med mange gode pasninger, godt overblikk samt god teknikk gjorde han seg ikke akkurat bort i debuten.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Denne omgangen skulle Mjøndalen ta fatt i og kjørte på fra start. Angrepsspillerne med mange gode løp dypt ned i 16-meteren hos Florø, innleggene kom men det var ingen der til å omsette de i scoring.

Populær innbytter

Bortelagets spiss fikk ett innlegg rundt ti meter fra mål, fikk stå med fem meters klaring fra nærmeste MIF-stopper, headet ballen mot bakre stolpe. Hele hovedtribunen trur det er mål men både supportere og spillere slapp heldigvis med skrekken.

Mjøndalen foretar seg et par offensive bytter for og prøve å ta ledelsen, Florø ligger kompakte og vil ikke bevege seg over midtbanen. William Sell ble byttet ut og inn kom publikumsyndlingen, Vamouti Diomande. Ultras Dala satte igang ropet: Dio, Dio, Dio... og hele tribunen slang seg på. På banen var det forsatt hjemmelaget som styrte kampen.

I det 80 minutt kommer Diomande seg nærmest fri på kanten av 16-meteren, dro seg inn og fikk skutt, knallhardt - men dessverre rett på Frenderup i Florø-buret.

Det kom angrepsbølge på angrepsbølge fra hjemmelaget, de bombarderte vestlendingene med innlegg og skudd. På overtiden kom Vetle Dragsnes seg ned mot dødlinjen, slo ballen over Frenderup og mot bakre stolpe. Der stod det ikke en sjel som kunne fått banket ballen i kassa. Det endte med 1-1 og poengdeling.

Mjøndalen-Florø 1-1 (1-1)