Poengdeling i høstdrama på AKA Arena

Det ble høydramatisk da Hønefoss og MIF2 delte poengene på AKA Arena mandag kveld.

Vi må muligens opp i kategori med Ibsen, Strindberg og Tsjekhov for å kunne finne dramaer med like stor patos som det vi ble vitne til i Hønefoss denne kvelden.  Foran kampen var premisset lagt – hjemmelaget hadde ikke avgitt poeng på hjemmebane denne sesongen, og MIF-rekruttene måtte derfor finne seg i å spille rollen som underdog på forhånd. Til slutt må vi også ta med at det på trenerbenken var duket for en engelsk-skotsk trenerduell i dette oppgjøret mellom hjemmelagets Luke Torjussen og vår egen Kevin «King of Scots» Nicol.

Og kampen ble som forventet tett og jevn. Hjemmelaget åpnet best, og det gikk et sus over AKA Arena da hjemmelaget headet rett over tverrliggeren da det var spilt ti minutters tid. To og et halvt minutt senere var Leiv Vidar-gutta enda nærmere skåring da et skudd fra høyre snek seg så vidt utenfor stolpen på motsatt side. Men stillingen var fortsatt 0-0 i det øsende regnværet.

Nydelig pasningsspill gav uttelling

Etter åpningskvarteret virket hjemmelagets press til å ha avtatt en god del. En rokering på midten bidro også til at vi kom mer med i kampen, og det var spilt 27 minutter da Syver Skaar Eriksen kom på et raid opp fra sin høyrebackposisjon og skar inn i banen idet han nådde sekstenmeteren. På tvers så han Martin Rønning Ovenstad stå helt umarkert, og han sendte derfor ballen i hans retning. Den rødhårede liungen gjorde ingen feil, og etter et vakkert angrep stod det 0-1 på AKA Arena.

Ti minutter senere fikk vertene imidlertid et helt korrekt idømt straffespark. Men Idar Lysgård viste at han er en målvakt som holder høyt nivå, han også. Straffesparket var godt, men Lysgård var i full strekk og reddet straffesparket helt nede ved høyre stolperot.

Kvelden for de vakre angrep

Et lekkert angrep i det førtiende minutt startet med at samme Lysgård slo en lang ball opp mot Hønefoss’ banehalvdel. Brinder Singh vant ballen og sentret videre til Frank Bamenye, som med en tunell på sin oppasser fant Erik Stavås Skistad. Konnerud-gutten ga videre til Martin Rønning Ovenstad, som overlot ballen til Magnus Bækken, som etter noen få raske trekk fra et fintspillende MIF-angrep befant seg alene med målvakt. Og der gjorde hallingen som vanlig ingen feil – dermed ledet MIF2 med to mål, og klokken begynte å nærme seg pause.

Men det skulle likevel ikke bli tomålsledelse etter de første 45 minuttene. Et øyeblikks ukonsentrasjon i bruntrøyenes midtforsvar gjorde at ballen havnet hos en av hjemmelagets angripere, som hadde få problemer med å sette inn reduseringen. Og 1-2 skulle bli pauseresultatet.

Andre omgang begynte mye som første, dog uten at Hønefoss kom til særlig med avslutninger. Etter et kvarters spill ble kvaliteten oppsummert som «beskjeden» på bortelagets benk, men idet vi skulle oppsummere, smalt ballen i tverrliggeren fra Magnus Bækken før Syver Skaar Eriksen burde ha økt ledelsen da han i påfølgende situasjon kom alene med hjemmelagets burvokter. Men avslutningen fra kongsbergenseren gikk uheldigvis for oss til side for mål.

Høydramatisk avslutning

Et kvarter før slutt trodde de fleste av de 404 fremmøtte på tribunen at hjemmelaget hadde utliknet. Men assistentdommer Hans Egil Drolsum var med på notene og vinket korrekt for offside. Likevel – det var ikke over på AKA Arena denne kvelden.

Etter hvert som tiden gikk, kastet Hønefoss mer og mer fremover. Det gav oss muligheter på kontringer og overganger, men mål ble det ikke. Og sytten sekunder inn i overtiden satt utlikningen for vertene. Ordtaket sier at det er av sine egne man skal ha det, og målskårer var tidligere MIF-spiller Kevin Beugré, som vi i 2013 lånte noen måneder fra nettopp Hønefoss. Som en kuriositet kan vi nevne at Hønefoss den gangen lå i Tippeligaen, og i debuten for MIF2 skåret selvsamme Beugré intet mindre enn fem mål da vi sli Bærums reserver hele 13-0.

Så mange mål ble det ikke i kveld, men 2-2 gav nok et rettferdig bilde av kampen ut fra spill og sjanser. Dermed ble ett poeng med tilbake til Mjøndalen, og vi står nå med ti poeng etter åtte kamper i denne halve serien som ser ut til å bli utrolig jevn både i topp og bunn. Neste kamp går av stabelen på Consto Arena mandag 4. oktober, og da er det Ronny Johnsens disipler fra FK Eik Tønsberg 871 som kommer på besøk. Og det mine damer og herrer – det er selveste serielederen. Møt opp og støtt gutta også da! Avspark klokken 19:00