Ole Amund Sveen og Niklas Gunnarsson i dagens mest omtalte løpeduell. Foto: Drammens Tidende

Poengdeling i Ælv Classico

1-1 var nok et greit resultat etter spill og sjanser.

Men Strømsgodset hadde muligens litt flaks som fikk avslutte kampen med fullt lag. Mange har snakket om situasjonen hvor Ole Amund Sveen ble revet ned av Niklas Gunnarsson, men det er umulig å si hvordan det faktisk hadde påvirket kampen.

Det var gjestene som kom best i gang og produserte de første sjansene på Consto Arena i ettermiddag. Fred Friday kom med kampens første avslutning da det var spilt et par minutter, men farlig ble det ikke. Gjestene hadde mye ball det første kvarteret og kom rundt på kant, men MIFs midtstopperduo Johansen og Nakkim stanget unna det som slapp forbi backene.

Første MIF-sjanse

MIF fikk sjansen da halvtimen var spilt. Et godt angrep endte hos Ole Amund Sveen, som stod midt foran mål på atten meter, men skuddet ble for svakt og voldte ingen problemer for Viljar Myhra. To minutter senere var det Martin Rønning Ovenstad som fikk sjansen til å skyte, men da blokkerte Gustav Valsvik.

Så fikk vi dagens mest omdiskuterte situasjon. En lang ball inn i bakrommet i det 43. minuttet ble jaget av Ole Amund Sveen. Han var i duell med Niklas Gunnarsson, som rev ned hjemmelagets indreløper. Mange mener Mjøndalen ble fratatt en klar målsjanse, men dommer Espen Ertsås vurderte det annerledes og gav midtstopperen gult kort. Dermed var det fortsatt elleve mot elleve, og frisparket ble det ingenting ut av.

Til pause var kampen målløs og hadde vært jevn hva angikk sjanser og spill. Da de siste 45 ble blåst i gang, gikk MIF rett i strupen på gjestene fra Gulskogen. Sjanse på sjanse ble produsert, og Martin Rønning Ovenstad var meget nær med å skåre da han lurte offsidefellen til Strømsgodset, men dessverre satte ballen utenfor i det 50. minutt.

Endelig skåring!

Men idet klokken bikket 57 minutter, sendte den selvsamme mannen bruntrøyene i ledelsen, noe som førte til elleville scener på tribunene. De 1350 fremmøtte fikk se at Lars Olden Larsen sendte ballen til Benjamin Stokke da MIF forsøkte å angripe på sin høyre side. Stokke vendte imidlertid spillet med en lekker pasning på tvers mot Martin Rønning Ovenstad. Liungen tok med seg ballen inn i feltet og satte den sikkert i lengste hjørne med høyrefoten. Elegant, i beste Amahl Pellegrino-stil og 1-0 til Mjøndalen!

Og MIF fortsatte stormløpet mot gjestenes mål. Få minutter senere rullet ballen nærmest på streken da Mjøndalen vant ballen høyt etter en håpløs tversoverpasning av gjestenes Mendy. Ballen endte opp ute på høyre side, og innlegget ble meget farlig uten at noen klarte å ekspedere ballen i mål.

Utlikningen kom

Og tomålsledelse hadde vi behøvd. I det 67. spilleminutt var det Halldor Steneviks tur til å plassere ballen i motsatt hjørne. Målet var omtrent en blåkopi av hjemmelagets mål, og dermed stod det 1-1.

Det ble tett og spennende også mot slutten av kampen, men ingen av lagene kom nærmere mål. Helt på tampen ble det en del halløj da mange trodde at Gustav Valsvik brukte hånda for å stoppe ballen idet Fredrik Brustad var i ferd med å skåre seiersmålet, men reprisene viste at ballen aldri gikk i hånda på kjempestopperen.

Poengdeling var antakelig et rettferdig resultat i kampen sett under ett, og dermed fortsetter vi vår rekke av kamper på Consto Arena hvor vi ikke har tapt mot erkerivalen.

Neste kamp på Consto Arena går mot Odd, og det er torsdag 1. juli. Avspark klokken 18:00!