Peder Vogt i brunt

Vi er svært glade for å kunne ønske velkommen til en løpssterk og allsidig forsvarspiller, som har rundet Asker- og Bærumsklubbene, og som nå er klar for å prøve seg enda lenger vest.

Annonse:

Stabæk, Asker, Bærum og … Bodø

Peder er Hoslegutt og tilbrakte barneårene i klubben Øvrevoll Hosle, et titalls langsider nord for Nadderud Stadion og vest for Øvrevoll. Galopp var, oss bekjent, aldri et tema, men han var i barneårene en habil skøyteløper, i tillegg til ivrig fotballspiller. Heldigvis falt valget på fotball, og i 2013 gikk derfor turen en kilometer sørover til Stabæk, og ungdomsfotball hos de Blaa. Etter flere år i Stabæk og Stabæk-akademiet, fikk han sine første innhopp på A-laget i 2019. Det ble to innhopp i Eliteserien og tre NM-kamper, før han signerte proffkontrakt med Bærumsklubben i november 2019.

Vogts første kamp under proffkontrakt var 16. juni, og 1. serierunde i Corona-sesongen 2020. Kampen på Nadderud endte 0-0, og motstanderen var et nyopprykket lag i brunt.

I en sesong hvor det var svært tett mellom kampene, fikk unggutten mye tillitt i starten, og også mange kamper i første-elleveren. Etter hvert ble det mer tid på benk, i godt selskap med spillere som Hugo Vetlesen og Erik Botheim, og sommeren 2021 ble han lånt ut til Asker. Han fikk med seg til sammen 30 kamper i den hvite drakta, før han returnerte til Nadderud i juni 2022.

Inn portene samme høst, kom en annen kjenning og venstreback, Nikolas Walstad. Peder fikk noen kamper til for Stabæk i OBOS-ligaen, men i 2023 gikk turen videre noen få kilometer lenger vest, til Kadettangen og Bærum i Post Nord-ligaen. I Bærum fikk han med seg 28 kamper og tre mål, men høydepunktet må utvilsomt ha vært to seire over Strømsgodset 2, med totalt 8-2 i målforskjell …

Hoslegutten, som nettopp fylte 24, har med andre ord fartstid fra alle de tre øverste divisjonene, og alle de tre store klubbene vest for Oslo – i tillegg til en kamp for Hulløy Bodø FC i Eliteserien i Futsal(!).

Konkurranse i forsvarsrekka

BP er svært godt fornøyd med å ha sikret seg signaturen til en spiller de har fulgt en stund. «Peder var uten kontrakt etter oppholdet i Bærum, og vi har i dag signert en kontrakt med 24-åringen ut 2024» - forteller vår sportssjef.

Kevin smiler også bredt over det siste tilskuddet til spillerstallen: «Peder har virkelig imponert oss siden han kom på prøve, med sin utmerkede arbeidskapasitet og vilje til å lære - i tillegg til å være en flott fyr. Jeg husker han spilte for Stabæk tidligere i karrieren, og har alltid syntes han var en solid ung spiller. Han er en høyrebeint, løpssterk forsvarsspiller, med en god venstrefot, og kan bekle alle fire posisjoner i forsvarsrekka. Han vil med sine ferdigheter bidra til en god og skjerpet konkurranse om plassene foran Kinn» - avslutter en engasjert og fornøyd hovedtrener.

Vi ønsker Peder Vogt velkommen til Eiker og Mjøndalen – og håper du vil trives i brunt!

 

Annonse fra Obos-ligaen: