Overtidstap mot Raufoss

Det ble et blytungt overtidstap for bruntrøyene da Raufoss gjestet Consto Arena torsdag kveld.

Før kampen lå lagene omtrent helt likt på tabellen, og med bataljen på Toten i juli friskt i minne borget det for en jevn kamp i det som etter en solid regnskur før avspark ble værmessig en helt OK kveld på Consto Arena.

De første tjue minuttene er det allikevel lite å skrive om. Kampens første halvsjanse var det Ole Amund Sveen som kom med mot gamleklubben etter snaut 24 minutter, men skuddet gikk langt over mål. Men Sveens initiativ gav et signal til lagkameratene at det var mulig å skape noe.

Et par minutter senere skapte Mjøndalen nok en sjanse. Et frekt hælspark gjorde at Martin Rønning Ovenstad havnet i skuddposisjon, men gikk overende da han ble taklet at en Raufoss-forsvarer. Ballen spratt imidlertid til Brinder Singh, som kunne skyte – men forsøket gikk rett i blokka. Snaue minuttet etterpå var Benjamin Stokke frempå, men ballen gikk over tverrliggeren.

Prov på godt angrepsspill før kalddusjen

Også resten av omgangen var det hjemmelaget som hadde initiativet, likevel uten å skape store sjanser. Men potensialet i laget ble vist frem, og hjemmefansen var nok litt mer optimistiske etter 45 minutter enn etter de tjue første minuttene.

Etter pause kom imidlertid kalddusjen etter kun et par minutter. Raufoss tok ledelsen etter et fint angrep, og for Mjøndalen handlet det igjen om å kjempe seg tilbake i kampen, og ledet an av veteran Ole Amund Sveen så bruntrøyene en stund ut til å klare det. Ballen gikk til og med i mål etter 56 minutters spill da MIF viste frem et herlig angrep, men dessverre for hjemmelaget var en av Mjøndalen-spillerne i offside før Martin Rønning Ovenstad kunne sette ballen i mål.

Innbyttere som markerte seg – for begge lag

Rett etter dette gjorde Vegard Hansen et trippelbytte. Ut gikk Joackim Olsen Solberg, Meinhard Olsen og Brinder Singh. Inn kom Sivert Øverby, nysigneringen Love Reuterswärd og sekstenårige Sander Bratvold. Og flere av disse skulle virkelig sette sitt preg på kampen.

Sander Bratvold er seksten år, seks måneder og to dager gammel. Likevel har han allerede skåret mål i OBOS-ligaen, og sendte nok en gang Mjøndalens supportere til himmels da han stod på rett sted til rett tid etter sytti minutter. Det var Love Reuterswärd som serverte unggutten etter selv å ha gått på et perfekt løp, slik at byttene virkelig kunne sies å ha endret kampbildet.

Benjamin Stokke ville også være med på moroa, og veteranen fikk to fine sjanser en fem-seks minutter etter utlikningen. Det første forsøket ble reddet mesterlig av Raufoss-målvakten, mens vinkelen ble for spiss da han fikk sjansen fra andre siden kort tid etter. Ballen endte i nettveggen, men MIF hadde momentum i kampen.

To minutter senere ville også Reuterswärd melde seg på i jakten på skåringer, men Raufoss’ sisteskanse var med på notene igjen. Bruntrøyene gav seg ikke i jakten på seiersmålet, men på en kontring etter et hjørnespark sprakk det i stedet bakover for hjemmelaget. Og bortelagets debutanter ville så visst ikke stå tilbake for MIFs svenske debutant. På kontringen var det Kristoffer Sørensen som fikk æren av å avslutte tolv minutter etter at han kom inn på banen for Raufoss – og da var stillingen 1-2. Det ville seg ikke da MIF gjorde et desperat forsøk på å utlikne på overtid, og da må vi bare konstatere at bortelaget rasket med seg alle tre poengene tilbake til Toten.