Oppskriftsmessig seier i første treningskamp

Lovende tendenser å se hos bruntrøyene lørdag ettermiddag.

På en januarkald Consto Arena tok hjemmelaget tak i kampen fra avspark. Det var solid bakover, men et ballsikkert MIF-lag klarte likevel ikke produsere de store sjansene de første ti minuttene. Et par ganger ble laget avblåst for offside samt en Kristian Lien-heading etter et hjørnespark da det var spilt rundt fem minutter var egentlig beholdningen.

Etter et drøyt kvarter fikk imidlertid Mjøndalen hull på byllen. Aggressivt presspill gjorde at Hønefoss mistet ballen inne på egen banehalvdel, og Kristian Lien fikk en enkelt jobb med å lage MIFs første mål i 2023.

Nådeløs mot gamleklubben

Det tok ikke lang tid før Sivert Øverby var nådeløs mot bysbarna sine og gamleklubben. Den offensivt anlagte venstrebacken snappet opp en retur etter et høyt innlegg i feltet, og etter å ha dratt av en forsvarer kunne han banke ballen opp i nettaket – helt utakbart for Hønefoss-målvakten. Nitten minutter var spilt, og hjemmelaget ledet 2-0.

Hønefoss prøvde seg ikke lenge etter det andre baklengsmålet, da Ahmed El Amrani fikk fyre av fra spiss vinkel. Men Thomas Kinn var med på notene og forhindret en kalddusj for et ungt MIF-lag. Brinder Singh var farlig frempå rett etterpå da han fikk et innlegg fra venstre, men touchen var ikke følsom nok til å styre Meinhard Olsens flotte innlegg inn på rett side av stolpen.

Heller ikke målskårer Lien var følsom nok da han fikk et innlegg fra høyre etter rundt førti minutters spill – igjen gikk styringen rett utenfor stolpen, og dermed var det 2-0 til pause.

Byttebonanza og redusering

Det var varslet byttebonanza i denne treningskampen, men kun to bytter ble gjort i pausen. Unge Johannes Dahlby og Keerat Singh Mann entret banen, mens Sivert Øverby og Brinder Singh ble igjen i garderoben. Og det tok ikke lang tid før MIF igjen produserte en stor sjanse. Et drøyt minutt var spilt da Meinhard Olsen fosset inn i feltet og klemte til, men ballen traff stolpen før den gikk ut igjen.

Og færingen var som vanlig frisk offensivt for MIF. Snaut 58 minutter var spilt da han fikk klemme til fra 19 meter, men ballen gikk rett over. Fem minutter senere gjennomførte MIF et seksdobbelt bytte, og kvaliteten på kampen falt noe. Men forhåpentligvis gav dette trenerteamet noen svar.

Hønefoss reduserte på et straffespark på tampen, men seieren var i realiteten aldri truet. MIF er godt i gang med sin sesongoppkjøring, og selv om dagens motstander er fra nivå fire, var det en solid gjennomført kamp av et ungt MIF-lag.