Opprykksfesten utsatt

Hjemmelaget tok føringen etter 9 minutter, men Viking snudde kampen etter pause.

Mjøndalen satt i gang kampen, og det hersket ingen tvil innledende om at begge lag var sultne på et tidlig mål i kampen.

Viking var hissige fra start og allerede etter fem minutter kom kampens første gule, den gikk til Markus Nakkim i midtforsvaret til bortelaget.

Drømmeåpning

Mjøndalen jagde ball og skaffet en corner etter seks minutter, på den påfølgende corneren havnet ballen i returrommet hos Fredriksen som klinte til via keeperen, på returen igjen dukket kaptein Gauseth opp og hamret inn ballen fra kloss hold via stangen. Etter sju minutter stod det 1-0 til hjemmelaget.

Hos bortelaget var OBOS-ligaens toppscorer Tommy Høiland meget angrepsvillig og truet den bakre fireren til Mjøndalen gang på gang i første omgang, spissen ville neppe la tilfeldighetene bestemme utfallet av kampen.

Snudde

Tidlig i andre omgang dro Tripic seg fri fra Betten Hansen og banket ballen inn i 16-meteren mot Tommy Høiland som bredsidet ballen hardt i mål. 1-1 etter 52 minutter.

Viking var ikke ferdige. Like etterpå, denne gangen ved Zymer Bytyqi, som på halv volley via stangen satte inn ledelsen for gjestene. 2-1 etter 56 minutter.

Viking la på til 3-1 ved Johnny Furdal, ballen lå helt fri på bakre og den sjansen tok Furdal godt vare på. Da så det svært mørkt ut for poeng til de brune. Men Mjøndalen skulle svare. For minuttet senere lå ballen bak Viking-målvakt Austbø. Bojang sprintet ned høyresiden før han hamret ballen inn foran mål. En uheldig Nakkim scoret selvmål og Mjøndalen reduserte til 2-3.

Innbytterscoring

Da var det fortsatt tid igjen for Mjøndalen å snu det. I stedet fikk Viking betalt for et innbytte:

Even Østensen satte spikeren i kista da han satte inn Vikings fjerde for dagen. Og da gjensto det kun ti minutter av kampen og stillingen var 2-4.

Mjøndalen forsøkte etter beste evne å pynte på resultatet, men maktet aldri å true Viking nevneverdig dermed gikk alle tre poengene til Rogaland.

Mjøndalen skal reise til Florø neste helg, etter denne helgens runde ble det klart at Florø blir og finne i 2.divisjon fra og med 2019 etter møtet med Notodden som resulterte i et 2-1 tap.

Mjøndalen - Viking (1-0) 2-4

• 1-0: Christian Gauseth (7)

• 1-1: Tommy Høiland (52)

• 1-2: Zymer Bytyqi (56)

• 1-3: Johnny Furdal (67)

• 2-3: Markus Nakkim (Selvmål 68)

• 2-4: Even Østensen (79)