Ødegaard skal dyrke frem MIF-talenter

Hans Erik Ødegaard ble onsdag presentert som Mjøndalens nye U17-trener på MIF Akademiet.

Annonse:

Foran en gjeng talentfulle spillere ble neste års trenerkabal på MIF Akademiet presentert av utviklingssjef i MIF, Arne Marcussen.

Disse får ansvaret neste år:

LagHovedtrenerAss.trener
U15Kjetil BergAnton Kvilaas
U17Hans Erik ØdegaardAntonio Massanet
U19Bjarne K. IngebretsenAnders Bøthun

-

Hans Erik Ødegaard er ett av tilskuddene til trenergruppa. Han er mest kjent for å være faren til Norges største fotballtalent gjennom tidene, Martin Ødegaard. Onsdag la han frem sine tanker om hvordan man blir en god fotballspiller.

Fotball er jo det absolutt morsomste å drive med

— Hans Erik Ødegaard

Kort fortalt fikk tilskuerne høre at den som trener mest og best blir også best. Men at det også er mange fallgruver på veien. Noe han og resten av trenerteamet i Mjøndalen skal sørge for blir færrest mulig hos den gjengen som havner under deres vinger.

Har savnet fotballen

Ødegaard innrømmet samtidig at et halvt år utenfor fotballen har gitt ham abstinenser.

- Fotball er jo det absolutt morsomste å drive med. Jeg gleder meg til å komme i gang med å trene og påvirke noen som ønsker å bli bedre fotballspillere, sa Ødegaard.

I Mjøndalen er man henrykt over å få Ødegaard tilbake til MIF-miljøet og utnytte hans kompetanse.

- Trenerkabalen begynner å bli veldig bra. Sammenlignet med andre toppklubber så ligger vi langt fremme. Bjarne, Kjetil og Hans Erik er dyktige folk og sammen med assistent-trenerne har jeg trua på at vi får gode team som er flinke til å utvikle gode fotballspillere, sier Marcussen.

Ikke a-laget denne gang

Det blir ikke den første trenerjobben i Mjøndalen for Ødegaard. Tidligere var han assistent-trener på a-laget til MIF. Nå mener han at å være akademi-trener passer han bedre.

- Det hadde vært morsomt å vært med rundt a-laget igjen, men jeg tror jeg kan få større påvirkning med yngre lag. Dessuten kan jeg kombinere denne rollen med jobben min på dagtid, sa Ødegaard.

Annonse fra Obos-ligaen: