OBOS 2022

Så var nedrykket et faktum.

Annonse:

Sjansen for kvalikplass var der helt til slutt, men noen forferdelige åpningsminutter for vår del gjorde at Bodø/Glimt festet grepet om gullet og var utilnærmelige. Og for vår del så ender det med direkte nedrykk til OBOS-ligaen.

Før kampen ble Christian Gauseth helt fortjent hyllet for sin innsats i brunt. Ikke bare har det blitt 247 kamper, men for oss som har vært tett på Supermann, så vet vi at det også har vært Mjøndalen IF 24/7 for ham.

Fryktelige åpningsminutter

Det ble noen fryktelige åpningsminutter for oss, men til tross for det var det faktisk bruntrøyene som klarte å skape kampens første mulighet da ballen ble dunket opp mot Fredrik Brustad. Den hurtige spissen var nær ved å nå ballen før en utrusende Glimt-målvakt, men Nikita Khajkin kom så vidt først.

Etter ett minutt og 47 sekunder var gjestene i farta. Joackim Olsen Solberg forsøkte å avskjære en gjennombruddspasning inne i sekstenmeteren, men veteranen var uheldig og feide ballen rett i beina på storskårer Erik Botheim. Spissen gjorde ingen feil og sendte ballen i nettet bak en utspilt Idar Lysgård. Dermed var gjestene i førersetet omtrent før feststemte Glimt-supportere hadde fått med seg at Tom Harald Hagen hadde blåst for avspark.

Og dagens andre kom ikke lenge etterpå. Tre minutter var spilt da Hugo Vetlesen oppfattet at Amahl Pellegrino var på vei gjennom MIF-forsvaret. Ballen endte hos drammenseren, som jo vet godt hvordan det er å skåre mål på Consto Arena. Han var nådeløs mot gamle lagkamerater, og før det var spilt tre og et halvt minutt ledet Bodø/Glimt med to mål og hadde et jerngrep rundt seriemesterskapet.

Mer med i andre omgang

Hva skal vi si om hjemmelaget? Vi hadde store problemer mot gjestenes intensive press. Utenom Brustads gjennomløping i det korte tidsrommet kampen fortsatt var målløs, må vi vel innrømme at vi ikke skapte noen sjanser i første omgang. I andre omgang justerte trenerteamet taktikken noe, slik at det var et langt mer direktespillende lag som kom på banen.

Etter 65 minutter kunne det godt blitt redusering da Martin Rønning Ovenstad fikk fyre løs etter et innøvd trekk på et hjørnespark. Men skuddet gikk over, og på sett og vis oppsummerer det mye av sesongen vår i år – nær, men litt for svakt idet vi kan skåre.

Gauseth takker av

To minutter senere var det kaptein Gauseth som fikk sjansen etter å ha blitt spilt gjennom av innbytter Erik Stavås Skistad, men skuddet ble reddet av Nikita Khajkin. Etter 76 minutter skulle kapteinen gi seg, og med det er en epoke over både i Gauseths liv og i Mjøndalen IF. Vi takker Christian hjerteligst for innsatsen i brunt og ønsker lykke til med resten av livet!

Vi skal ikke skrive så mye mer nå, kun konstatere at Fredrik Bjørkan rett etter Gauseths exit fikk lov til å sette Glimts tredje for dagen, og med det avslutter han også sin karriere i Bodø for denne gang. Mjøndalen rykker ned, og det er det ikke noe å gjøre ved annet enn å beklage til alle supportere og frivillige som har ønsket og forventet mer av oss. Neste år blir det spill i OBOS-ligaen, og vi lover å gjøre alt for å komme tilbake i Eliteserien på første forsøk. Takk for følget i år – vi håper å se flest mulig av dere også i 2022!

Annonse fra Obos-ligaen: