Nytt tap i Sverige

Mjøndalens juniorer tapte sin andre kamp i skandinavisk mesterskap.

Sogndal ble for sterke, men det var vi som åpnet best, til tross for det noe uvanlige tidspunktet for en fotballkamp på dette nivået, søndag morgen kl. 09:30. Etter tolv minutter gav Eirik Windt de brune ledelsen etter et godt angrep hvor vi fikk tempo i ballen. Sogndals forsvar sprakk opp, og Windt satte avslutningen knallhardt i mål.

Utover i omgangen skulle imidlertid Sogndal komme mer med. Vi var klar over at deres spiss Akor Adams ville kunne skape problemer for oss med sin enorme fysikk og ti kamper i OBOS-ligaen på merittlisten. Da 33 minutter var spilt, rev han seg løs fra sine oppassere, men skjøt heldigvis for oss rett på keeper Thomas Johannessen.

Til pause var resultatet derfor 1-0 til Mjøndalen.

Initiativet vi hadde hatt i 1. omgang skulle vi miste etter at dommeren blåste i gang den andre omgangen. Etter 53 minutter gikk et skudd fra lang distanse i stolpen og ut, og de produserte også flere brukbare muligheter det første kvarteret, dog uten å skåre.

Så fikk vi en noe bedre periode og kom litt mer med i kampen igjen, men kom ikke nærmere enn et skudd som ble reddet på streken etter 69 minutter. Imidlertid hadde vi fått mer tempo i ballen igjen, og hadde Sogndal på gaffelen og begynte å merke at tre poeng skulle være med hjem.

Slik skulle det imidlertid ikke bli, og en tabbe på egen banehalvdel sørget for at saftlaget kunne komme til en ny farlig avslutning i det 73. minutt. Lobben gikk heldigvis for oss i tverrligger og ikke i nettet.

Men vi klarte ikke å holde ut. Fem minutter før full tid klarte vi ikke å rydde skikkelig unna, og Sogndal klarte å utlikne. Skåringen sørget for at det siste som var av piff i oss forsvant, og kun to minutter senere avgjorde Sogndal kampen, begge mål signert den omtalte Akor Adams.

Vi forsøkte så godt vi kunne på å lempe ballen opp for å skape farligheter, men det lyktes ikke særlig godt. Et skuffet lag må derfor konstatere at vi har tapt de to første kampene i skandinavisk mesterskap.

Neste kamp går i Gøteborg igjen fredag 7. desember. Motstander er FC Midtjylland, og vi gleder oss til det, pausen skal vi bruke til å hvile godt og komme opp igjen til nivået vi er vant med å være på, slik at vi kan by jydene på skikkelig kamp og komme ut av turneringen med æren i behold.