Nytt tap i Sarpsborg

Under 48 timer etter tapet lørdag kveld, satte enda et MIF-lag seg på bussen for å reise til Sarpsborg mandag ettermiddag.

Annonse:

Og visst var det flere av de samme som var med da MIF2 skulle møte Sarpsborg 2 til treningskamp. For selv om seriespillet i tredje divisjon er utsatt til neste år, regnes andrelagene som toppfotball og kan derfor møtes til treningskamper så lenge anbefalingene for smittevern ivaretas.

Flere av de spillerne vi mønstret i denne kampen, ligger i vannskorpa for å få prøve seg i Eliteserien. Det var derfor en spent Vegard Hansen som tok plass på benken for å observere «sine» spillere sammen med spillerutvikler Kevin Nicol.

Men Sarpsborg 2 stilte også et nokså sterkt mannskap, blant annet med en angrepsrekke som kunne bitt godt fra seg i Eliteserien. Likevel var det våre gutter som tok tak i kampen fra start. Vi startet med å doble på kantene og angripe med mange spillere, nettopp slik Kevin Nicol bad om før avspark.

Det tok snaut ni minutter før det høye presset betalte seg. Andreas Hellum vant ballen høyt på motstanderens banehalvdel. Plutselig befant han seg alene med vertenes målvakt, og han gjorde ingen feil da han skåret sikkert i lengste hjørne. Dermed ledet vi 1-0.

Hjemmelaget jobbet seg gradvis mer inn i kampen, men kom ikke til store sjanser, sett bort fra et skudd som Quint Jansen blokkerte uten større problemer da det var spilt rundt en halvtime. Men så var William Sell uheldig etter 38 minutter da han forsøkte å klarere et knallhardt innlegg langs bakken. Imidlertid fikk ikke Hvittingfoss-gutten ballen over tverrliggeren, men han kan overhodet ikke lastes for at det stod 1-1 på resultattavlen.

Andre omgang ble preget av noe lavere tempo i kampen, og hadde det vært nøytrale tilskuere på kampen (det antar vi det ikke var – på grunn av koronarestriksjonene var antallet fremmøtte meget lavt bortsett fra spillere, støtteapparat og funksjonærer), så ville de nok ha lengtet hjem siden det også blåste ganske friskt i byen ved Europas største foss regnet i vannføring, Sarpsfossen.

Imidlertid fikk vi en kjempesjanse til å ta ledelsen etter 63 minutter. Et innøvd frisparktrekk endte hos Dagur Dan Thorhallson, men skuddet ble mesterlig parert av hjemmelagets målvakt. Kampen stod nå og vippet, og begge lag benyttet sjansen til å gi flere og flere unggutter sjansen.

Dermed ble kvaliteten på spillet mer ujevn, og kampen ble preget av tut og kjør den siste halvdelen av andre omgang. Dette er helt naturlig for denne typen treningskamper der resultatet ikke er det viktigste. Likevel var det surt da hjemmelaget skåret fem minutter før slutt etter en duell i feltet. Dessverre ble også vår målvakt Gard Thomas skadet, slik at han måtte gi seg.

Sarpsborg hadde sportsånd og lot sin reservemålvakt ta plass i Mjøndalens bur de siste minuttene av kampen slik at denne kunne fullføres, siden vi ikke hadde med noen andremålvakt til denne kampen. Mer av betydning skjedde egentlig ikke, og selv om det som alltid var ergerlig å tape en fotballkamp, var det mange som markerte seg positivt, både blant de eldre og mer rutinerte som trår vannskorpa til Eliteserien, men også blant de yngste som ble vist tilliten til å være med til Sarpsborg. 

Annonse fra Eliteserien: