Nytt tap for rekrutt

Gulden-comeback kunne ikke hindre 2-1-tap.

Tapet var det andre på rad for MIF2, som nå virkelig må opp på hesten igjen for å fortsette å ta poeng i avdelingen hvor alle slår alle. Og vi må få lov til å si at prestasjonen mot Halsen var heller stusselig.

I den kalde vinden på Bergeskogen kunstgress var vi uheldige og måtte erstatte Alexander Betten Hansen etter kun femten minutter. Han måtte ut med skade etter et sammenstøt med en Halsen-spiller. Dermed måtte vi rokere på formasjonen allerede tidlig i kampen. Henrik Gulden kom inn til sin første kamp for sesongen.

Men vi var gode i presset og kom til kampens første store sjanse omtrent midtveis i omgangen. Vi vant ballen høyt på motstanders banehalvdel, innlegget havnet hos Mathias Fredriksen, som dessverre traff meget dårlig med sitt høyrebein. Avslutningen gikk derfor langt utenfor hjemmelagets mål.

Etter 32 minutter var Halsen på besøk hos oss. Selv om deres ballfører var på vei vekk fra målet og ned mot dødlinjen, bestemmer en MIF2-forsvarer seg for å sette inn en takling som nok må sies å være av den risikable sorten når den gjøres i egen sekstenmeter. Det gikk som det måtte gå – Halsen-spilleren ble felt, og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Hjemmelaget gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og dermed var det vertene som var i føringen.

Halsen fortsatte å angripe, og etter et godt angrep kom de til en ny stor sjanse kun to minutter etter at de skåret. Innlegget havnet hos en Halsen-angriper, som satte pannebrasken til. Imidlertid var avslutningen svak, og headingen gikk rett på vår målvakt Erik Hejer.

Gradvis kom vi mer med i spillet igjen, og etter 41 minutter fikk vi frispark snaut 25 meter fra mål. Henrik Gulden – som ikke har spilt kamp tidligere i år – gjorde seg klar til å skyte med sitt utmerkede venstreben. Skruen og vektingen i skuddet var perfekt, og hjemmelagets målvakt kunne ingenting gjøre der ballen dalte ned i krysset. En flott prestasjon av Gulden i sitt comeback, og dermed trodde de fleste at stillingen ville være 1-1 til pause.

Vi gjorde imidlertid vårt beste for at Halsen skulle ta ledelsen. I neste angrep var presset på deres ballfører elendig. Dermed skulle jobben bli enkel for Halsen å lede 2-1 til pause. Vår beholdning var et flott mål og to svake forsvarsprestasjoner. Vi vet ikke hvordan Vegard Hansens omgang med hårfønere er nå, fire og et halvt år etter han bestemte seg for å kvitte seg med det lange håret, men muligens kunne han ta i bruk dette redskapet på sine spillere i pausen.

Det skjedde ikke. I stedet var det spillerne som fikk lov til å fortelle hverandre hva som måtte rettes på i andre omgang. Og vi kom i sannhet mer med da dommeren blåste i gang kampens siste 45 minutter. Men vi klarte i liten grad å komme til sjanser. Halsen var ikke særlig bedre, slik at beholdningen i andre omgang var lite å skrive hjem om. Etter sytti minutter måtte innbytter og målskårer Henrik Gulden gi seg for dagen, slik at det igjen ble en formasjonsendring for MIF2.

Presset mot Halsen-målet tok seg opp, og Erick Sagbakken leverte et godt skudd, men dessverre for oss gikk det på feil side av stolpen. Og mål skulle det ikke bli, til tross for at vi flyttet opp flere hodesterke spillere i angrep de siste ti til tjue minuttene av kampen. Halsen stod imot – eventuelt var vi ikke gode nok. Og dette var en relativt svak kamp av MIF2. God læring er det imidlertid.

Vi rister av oss nederlaget og ser frem mot neste kamp. Den går på Consto Arena mandag 13. mai, og motstander er Lokomotiv Oslo. Avspark er 19:30 – møt gjerne opp!