Logo

Nytt tap for MIF 2

MIF2 tapte 4-2 mot FK Tønsberg mandag kveld i det som skulle bli Sosha Makanis siste kamp for klubben.

Etter kampen mellom Norild og Ready lørdag hadde MIF2 havnet under streken, og hjemmelaget var nok klare favoritter før oppgjøret i Norges eldste by. A-lagets opplevelse mot Kristiansund dagen før gjorde også at det var mørke skyer som hvilte over klubben, til tross for at sommeren ville vise seg frem en siste gang denne dagen.

Et ungt MIF-lag kom likevel til kampens første sjanse. Hjemmelagets sekstenårige debutant i mål kastet ballen rett til Frank Bamenye etter to og et halvt minutts spill. Ballen endte hos Tobias Karlsen, som fyrte av, men rett i blokka. Returen havnet hos midtbanekollega Abel Tjomsland, men avslutningen endte over tverrliggeren.

Kun fem minutter var gått da Tønsberg tok ledelsen. Tidligere Tippeliga-spiller Tobias Gran var først på returen da en klarering fra MIF-forsvaret gikk i egen tverrligger og utmanøvrerte vår sisteskanse. Dermed hadde vi fått en tung oppgave.

Men etter skåringen klarte våre unge gutter å bite seg fast rundt hjemmelagets sekstenmeter. Skåring ble det likevel ikke – selv om Nils Tommy Nilsen kom nær idet han steg til værs på et hjørnespark og headet i tverrliggeren.

Typisk nok for våre kamper på dette nivået i år skulle en god periode i banespillet ende med at motstander likevel skåret. Vi ble lurt i forsvarsleddet, og selv ikke en iransk landslagskeeper kunne redde oss når Tobias Gran kom alene etter å ha dratt av to motstandere. 2-0 til hjemmelaget etter atten minutter.

Frank Bamenye var farlig på topp for Mjøndalen. Syttenåringen debuterte på A-laget søndag, satt på bussen fra Kristiansund natt til mandag og var på skolen hele mandag til han reise til Tønsberg. Likevel jobbet han som besatt på topp, og kom nær ved å redusere da han dro seg fri på venstre kant og forsøkte å plassere ballen i motsatt hjørne på beste Pellegrino-vis. Men debutanten i Tønsbergs mål hengte godt med på notene og avverget.

Det ble pause på stillingen 2-0. Vi følte likevel at vi ikke var håpløst langt bak vertene i denne kampen. Men andre omgang åpnet på verst tenkelig måte for oss. Først fikk vi en kjempesjanse, men igjen reddet Tønsbergs meget lovende debutant i buret. På kontringen skåret hjemmelaget, og kampen var på sett og vis punktert.

Et håp ble tent da vi sju minutter ut i omgangen helt korrekt fikk tildelt straffespark. Gode Frank Bamenye gikk frem og skåret sikkert. På benken ønsket vi oss en ketsjupeffekt, men denne skulle utebli. Kun to minutter senere skåret Tobias Gran sitt tredje mål for dagen, og Sosha Makanis innsats kan langt fra kalles imponerende. Et skudd fra omtrent død vinkel snek seg inn i nettmaskene, noe en målvakt på dette nivået bør ha kontroll på.

Vi fikk et trøstemål ved Gustav Sving Helling halvveis i 2. omgang. Men kampen ebbet ut med 4-2-seier til hjemmelaget. Likevel var det en del våre unge gutter kan bygge videre på fra denne kampen. For det første kom vi til en del sjanser, men Tønsbergs sekstenårige debutant Mads Semb Christophersen (ja, han er i slekt med vår egen Stian Semb Aasmundsen fra Tønsberg, de er fettere) leverte en fremragende innsats. For det andre ga vi ikke opp.

Neste kamp er en nøkkelkamp for MIF2, som nå kjemper for å overleve i divisjonen. Motstander er Grei fra Oslo, og kampen går av stabelen mandag 2. september på Consto Arena. Avspark kl. 20:00 – møt gjerne opp!