Nytt poengtap i siste minutt

MIF2 klarte 1-1 borte mot Ullern mandag kveld.

Det var et revansjesugent rekruttlag som reiste til Ullern for å styrke poengfangsten i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Etter tre tap på rad hadde vi ramlet under streken, og var lystne på å vise konkurrentene at vi har noe på dette nivået å gjøre.

På Ullern kunstgress – inneklemt mellom romslige eneboliger med tilhørende store plener på Oslos beste vestkant – visste vi at vi ville møte et voksent lag som spiller fysisk fotball. Det skulle bli en fin test for våre unggutter.

Anført av Alfred Scriven – som hadde tatt en pause i eksamensforberedelsene for å spille kamp – var det vi som kom best i gang. Nevnte Scriven er nok i ferd med å bli notorisk blant motstanderne for sitt aggressive press på ballfører, og klarte nok en gang å snappe opp et svakt tilbakespill fra en av hjemmelagets forsvarere. Men avslutningen kom nok for tidlig, slik at Ullern-målvakten ikke hadde nevneverdige problemer med å avverge.

Etter atten minutters spill skulle han motta ballen inne i sekstenmeter. Han snudde og skjøt – denne gangen i mål. Dermed stod det 1-0 til MIF2, noe som ut fra spill og sjanser måtte kalles velfortjent.

Presset vedvarte ut omgangen, men uten at det gav flere mål. Vi hadde banespillet, men Ullern viste at de langt fra kunne avskrives på dødball. Men ettmålsledelse til gjestene var langt fra ufortjent – kanskje burde vi ha skåret flere mål.

Hjemmelagets første virkelig store målsjanse kom ikke før midtveis i andre omgang. Innlegget var strålende, mens hodestøtet var svakere og gikk utenfor vårt mål. Men det var klart at Ullern hadde kommet mer med i kampen, og vi hadde dessuten tatt ut flere av våre mest rutinerte spillere og satt inn på flere unggutter, deriblant Brinder Singh og Håvard Jonrud, som begge debuterte på seniornivå for Mjøndalen.

Nevnte Brinder Singh fikk også revet til seg ballen på vår venstre side, fosset inn i feltet og ble utsatt for en takling hvor Ullern-forsvareren nok ikke var på ball først. Brinder kom seg opp igjen og fortsatte mot mål, men avslutningen holdt ikke til å punktere kampen i debuten.

For dessverre skjedde det som har hendt så altfor mange ganger med Mjøndalens lag til nå i 2019-sesongen – vi taper poeng på slutten. Ett minutt på overtid klarte Ullern å utlikne til 1-1, og rett etterpå smalt ballen i tverrliggeren bak Erik Hejer i Mjøndalens mål. Skulle vi tape alt på overtid?

Det gjorde vi ikke. For ungguttene forsvarte seg bra, og fikk dessuten lempet ballen tilbake på motstanderens banehalvdel og vant et par dødballer på tampen. Men vi klarte ikke utnytte dem, og måtte derfor reise hjem til eikerbygda med ett poeng i bagasjen.

Neste kamp er mot topplaget FK Tønsberg hjemme på Consto Arena. Kampen går av stabelen mandag 27. mai, og avspark er kl. 19:00. Møt gjerne opp!