Nytt bekjentskap for MIF

Mjøndalen reiser til Oslos tak for å spille mot Kjelsås i 2. runde i cupen.

Annonse:

Kampen er satt opp 22. juni, og på nytt ligger alt til rette for en flott ramme rundt kampen. Kjelsås ligger i PostNord-ligaens avdeling 2, i skrivende stund på niende plass etter en litt ujevn start. De er gode hjemme på Grefsen kunstgress, hvor de har slått Eidsvold Turn og byrival Frigg før de tapte mot sterke Hødd i siste hjemmekamp.

På bortebane virker de ikke fullt så sterke, og måtte slite for å slå ut Gjelleråsen i cupens første runde. Gjelleråsen topper til orientering MIF2s avdeling i Norsk Tipping-ligaen, altså nivået under PostNord-ligaen.

Aldri møtt hverandre

Så vidt vi vet, har heller aldri Kjelsås og Mjøndalen møtt hverandre til offisiell kamp på seniornivå. Mens Mjøndalen stort sett har ligget i landets to øverste divisjoner de siste femti årene, har Kjelsås fristet tilværelsen lenger nede, men hadde en storhetstid på slutten av 1990-tallet, da de under trener Stig Mathisen nådde helt til kvalifisering om plass i Tippeligaen høsten 1998. Der møtte de Kongsvinger med Vegard Hansen i stallen, men den nåværende MIF-treneren måtte stå over kampene på grunn av sykdom i forkant. Laget fra de dype skoger satte en stopper for Kjelsås’ drøm om Tippeliga, og i 2001 rykket de også ned fra 1. divisjon. Siden har de spilt på nivå 3.

Det blir helt sikkert en tøff kamp mot et lag som tidligere har stått for cupskreller, men med god støtte fra 3050 tror vi at MIF skal være mer enn gode nok til å stoppe Oslo-lagets drøm om et cupeventyr i 2022. Vi gleder oss!   

Annonse fra Obos-ligaen: