Ny seier i NG19-serien

3 poeng i Stavanger

Gutta møttes lørdag morgen kl 05.45 for en snartur til Stavanger og Viking Stadion.

Det var kamp nr 5 i Nasjonal G19 serien. Viking var motstander i denne runden. Kampen ble spilt på SR-bank Arena.
Vi hadde gode minner fra Stavanger og 2017 da vi dro herfra med en 1-0 seier.

Avtalen var å presse høyt fra start, vinne 2. baller og holde tempo oppe.
Det startet veldig bra og Viking var ikke på vår banehalvdel de første minuttene.

Vi hadde en stor målsjanse etter bare 2 min, da Martin Bøthun headet utenfor etter et frispark. Første gang Viking var på besøk i vår 16 meter etter 6 min så fikk de straffe etter at Uno Pedersen hadde vært litt rampete med en siddis. Thomas Johannessen var heldigvis fokusert og reddet straffen. Etter dette hadde MIF ballen mye, men uten å skape sjanser, det var det Viking som gjorde og var farlig frempå ved et par anledninger, men Thomas fikk ryddet opp og holdt oss inne i kampen. Det så ut til å gå mot 0-0 til pause, men 30 sekunder før halvtid fyrer Viking av et skudd som blir blokkert, men ballen går rett til en Viking-spiller som plutselig er alene med Thomas, og denne gangen går ballen i nettet. En liten kalddusj der altså.

Kalddusj var muligens det vi trengte i varmen på stadion, for da Bjarne hadde svingt pisken i pausen, så var det et MIF lag med mer trøkk som kom på banen. Vi begynte å få tak i 2. ballene som vi ikke var på i 1 omg, i tillegg var tempoet litt bedre. Etter 51 min kommer vi ned langs venstre kanten og Uno legger flott inn til Tony Johannesson, som header kontant i mål 1-1. Neste mulighet kom etter 60 min, da Eirik Windt ble taklet innenfor 16 m - straffe - Tony tok denne og bommet, men fikk returen i bena og satt den opp i nettaket - 1-2.

Etter dette ble vi passive og stresset, som gjorde at vi ikke klarte å holde på ballen. Viking var best nå og hadde et par stor sjanser, som gikk over og utenfor. Etter hvert begynte vi å komme til kontringer og Gustav Helling, Abel Tjomsland og Tony hadde gode muligheter til 1-3, men bommet. Da tok Sebastian H Knutsen saken i egne føtter og raste gjennom på høyre kanten og banket ballen i mål. Viking var banket mørkeblå og Mif-gutta fortsetter som serieleder i Nasjonal G19. En styrke i dette laget er at vi ikke gir oss - laginnsatsen i et jevnt besatt lag er bra. Ekstra pluss til Thomas med noen viktig redninger og til Ari Sagbakken som legger ned en solid jobb sentralt på midten.

Ellers - begge trenerne lettere solbrent etter en fin dag i Stavanger.
Neste kamp er Start hjemme i 3050 - 28/4 kl 14.00 - vel møtt!