Ny målbringer

For å legge lista for dagens nysignering, kan vi nevne at han debuterte med hattrick i sine to første A-lagskamper for Viking.

Annonse:

17 år gammel scoret han sitt første mål på øverste nivå etter totalt 15 minutter som Eliteseriespiller, mens han i fjor parkerte vår evige nemesis, Adem Güven, med ni mål og seks assists. Når CV’en også inneholder mål mot Godset, er det lett å tro på at Mathias Idsøe Bringaker er en spiller vi vil bli glad i.

Oppvokst mellom øl og prekestol

Mathias er fra Jørpeland, midt mellom Tau og Preikestolen – eller noe midt mellom himmel og helvete for oss som er glad i øl, men frykter høyder. I industribyen på størrelse med Mjøndalen, startet han sin fotballkarriere i Staal Jørpeland Idrettslag. Her rakk han tre kamper for U15 og U16 landslagene, før han i 2013 tok turen over fjorden til Stavanger og Viking. Samme år debuterte han med de to nevnte hattrick, riktignok i treningskamper mot henholdsvis Tasta og Vardeneset. I 2016 skrev han sin første kontrakt med Stavangerklubben, spilte sin første Eliteseriekamp og scoret sitt første mål på øverste nivå. 

Han avsluttet karrieren i Viking som han startet – med mål. I sin siste kamp for de allerede nedrykksklare marineblå, takket like gjerne Bringaker for følget med å score kampens to eneste mål. Etter 48 kamper og ni mål på øverste nivå for Viking, signerte han i 2018 en treårskontrakt med Start.

Gult, lyseblått og rødt

Mathias var med da Viking møtte Start i en treningskamp tidlig vår 2018. En ukes tid senere hadde han byttet den blå drakta med en gul, og var klar for Eliteseriespill med sørlandsklubben. Han ble i Start ut kontrakten, og rakk 69 seriekamper og 16 mål. To av sesongene i Eliteserien og en i OBOS.

Turen gikk tilbake til Rogaland i 2021, da Sandnes Ulf signerte ham for to år. Mathias leverte fem mål på 29 kamper i lyseblått, men det ble med en sesong i Sandnes. Ulf hentet til 2022 sesongen to tidligere spisskollegaer i Høyland og Ramsland. Høyt profilerte og vel ansette spisser, som nok både forventet og var forventet å ta for seg både i budsjett og spill. I sterk konkurranse med en angrepsspiller som hele tiden jaktet mål og spilletid. På samme tid slet Kongsvinger med akutt spissmangel, da en evigung, men akk så skadeplaget Adam Güven, ble skadet i generalprøven. I overgangsvinduets siste time, og kun fire dager før seriestart, ble jørpelandsbuen vingermann. 

Sesongen ble bra både for Kongsvinger og Mathias. Güven-erstatteren passerte originalen i antall mål, og endte på ni mål og seks assists gjennom 26 seriekamper. Med seg i bagasjen fikk han også en solid erfaring fra kvalifiseringsspill, da KIL overrasket med å ta seg hele veien til kampene mot Sandefjord. Underveis fikk han kanskje også en liten personlig revansje, da han bidro til å sende begge sine to foregående arbeidsgivere ut av kvaliken.

Kontrakten med Kongsvinger varte bare ut 2022, og selv om Vegard uttalte at det var en vanskelig beslutning å ikke fornye kontrakten, endte altså Bringaker klubbløs ved årsskiftet. 

Rask målsnik

Mathias har tidligere omtalt seg selv som god foran mål, en spiller med høy fart og en målsnik. Også utenfor banen kan det gå fort. Onsdag kveld hørte han første gang fra Mjøndalen, torsdag ble medisinsk test gjennomført, og fredag ble han presentert som ny spiller. Ifølge Mathias var valget enkelt, og han har allerede rukket å få et godt inntrykk av klubben og folka rundt. Litt kjente han selvsagt til klubben fra før, og noen av spillerne har han også truffet opp igjennom karrieren. 

Hermann Kleppa var ikke bare lagkompis i Viking på G19, andrelaget og A-laget fra 2013 til 2017, han er også Mathias sin fetter. I Start møtte han en kommende kollega, da han i 2019 spilte en del andrelagskamper med dagens spisskollega, Kristian Lien. Et møte han derimot virker å ha glemt, eller fortrengt, fant sted på Haugesund Sparebank Arena i april 2016. Det var andre runde i NM og Mathias var med på å sende Viking videre, da han i det 53 minutt sendte ballen forbi Vard Haugesund sin 17 år gamle keeper - Thomas Kinn.

Mathias bor i dag på Jørpeland, men flytter etter hvert til Oslo der kjæresten bor. Derfra vil han sammen med Ole Amund Sveen ivareta en mangeårig brun tradisjon – Oslobilen.

Fjoråret ble kanskje Mathias sitt beste år på banen. Han fikk mye spilletid, og besvarte tillitten med godt spill og mange mål. Han kommer til Mjøndalen for å spille mest mulig fotball, og for å ta steget opp på et enda høyere nivå, et nivå han vet han har inne. Han er sikker på at om han får tillitt og mye spilletid, vil 2023 bli et svært godt år både for måltyven fra Jørpeland og for Mjøndalen fra Eiker.

Bjørn Petter har også trua på at Bringaker og Mjøndalen er en god match, og er veldig glad for at den hyggelige rogalendingen valgte oss. Han er sikker på at Kevin og apparatet på Consto, kan bidra med den tillitt, ro og kompetanse som trengs for å gi både kropp og hode, det siste løftet som gjør ham til en klassespiss. BP kan fortelle at de har hatt Mathias i kikkerten siden han ble ledig på markedet, og da de siste brikkene falt på plass, og muliggjorde frieriet, tok det ikke lang tid før ekteskapet var i havn. 

Vi ønsker Mathias velkommen til Mjøndalen, og gleder oss stort til seriestart 2023!

Annonse fra Obos-ligaen: