Null poeng fra de dype skoger

MIF hadde ballen mest, men forsvarsverket i festningsbyen var for vanskelig å bryte ned.

Annonse:

Lyspunktet var likevel at Sander Bratvold tente håpet på overtid. Sekstenåringen fra Tyristrand fikk sitt første mål i OBOS-ligaen da han stanget inn reduseringen inne godt inne i overtiden, og det tente også et lite håp hos bruntrøyene (som for dagen spilte i hvitt og svart.

Og det var Mjøndalen som beleiret Kongsvingers banehalvdel det meste av kampen. Det ble likevel ikke store sjanser av det, og nærmest den første halvtimen var kanskje Meinhard Olsen da han etter drøyt tjue minutter fyrte løs – men ballen strøk på feil side av stolpen.

Etter en halvtimes tid trodde omtrent alle på Gjemselund at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Adem Güven snek seg inn på blindsiden på bakre stolpe, og innlegget var godt. Men veteranen headet i nettveggen i stedet for bak et utspilt Thomas Kinn, og dermed slapp MIF med skrekken.

Kontring mot ble baklengsmål

Men kun tre minutter senere fikk Kongsvinger ballen inn i nettet. Etter en solid start på kampen fra gjestenes side, hadde hjemmelaget jobbet seg inn igjen i kampen – og de hadde kvaliteten som skulle til for å skåre. Vertene kjørte en god kontring, og Martin Vinjors skudd var godt nok til at det overlistet Thomas Kinn i lengste hjørne.

MIF hadde sjanser til å utlikne ledelsen før pause. Kun et minutt etter at Kongsvinger tok ledelsen løp Meinhard Olsen fra KIL-forsvaret på en lang ball, men fikk ikke nok trykk på ballen idet han stusset den forbi en utrusende målvakt. Enda nærmere var Syver Skaar Eriksen etter 44 minutter. Meinhard Olsen fant kongsbergenseren med en flott pasning fra venstre, men høyrebacken skjøt dessverre for oss over mål. Og med det var det hjemmelaget som ledet til pause.

Det tok en stund før MIF klarte å skape noe særlig mot et godt organisert hjemmelag i andre omgang. Strengt tatt var vel også gjestene heldige som ikke havnet under mer i løpet av de ti første minuttene, men Thomas Kinn var dyktig da Mathias Bringaker fikk et par fete sjanser etter 51 og 56 minutters spill. MIF fikk en del dødballer, men klarte ikke få nok trykk på boksen til at det ble veldig farlig, og et dyktig KIL-forsvar ryddet unna det aller, aller meste.

Sander skapte håp

74 minutter var spilt da Sander Bratvold kom inn for Brinder Singh. Sekstenåringen fra Tyristrand har markert seg sterkt i Norsk Tipping-ligaen, men foreløpig har det blitt med korte innhopp i OBOS-ligaen uten at det har blitt skåring. Nå var det han alle med brunt hjerte festet sin lit til for at MIF skulle snu dette.

Men fire minutter senere satte hjemmelaget sitt andre for dagen. Dermed kunne de i enda større grad tette igjen bakover, og selv om MIF klarte å legge mer trykk på målet deres, ble det ikke skåring før nevnte Bratvold fra Tyristrand dukket opp og styrte inn en redusering fire minutter på overtid da han på ekte målsnikmanér ble stående umarkert inne i boksen rett foran vertenes målvakt.

Likevel – det ble med det, og MIF må ta turen hjem fra Hedmark uten poeng. Vi må bare beklage at vi ikke var gode nok til å ta poeng i dag.

Men vi tror imidlertid at vi kan revansjere oss mot Raufoss torsdag 4. august på Consto Arena. Avspark er klokka 18.00, møt gjerne opp!

Annonse fra Obos-ligaen: