Årets høydepunkt for juniorene

Fredag presis klokken 07 setter juniorlaget seg på bussen til Gøteborg for å forsvare bygdas gode navn og ære i skandinavisk mesterskap for juniorer.

Annonse:

Det er tredje gang denne turneringen går av stabelen, og Norge, Sverige og Danmark sender sine beste juniorlag. Mjøndalen er kvalifisert gjennom seieren i Nasjonal G19-serien. Spillerne er født i 2000 eller senere, samt at tre spillere født 1999 også kan delta i lagene.

Det er Rosenborg og Sogndal som er norske representanter i tillegg til oss. Sverige stiller med to lag, og det er Hammarby fra Stockholm og BK Häcken fra Gøteborg. Danske representanter er Brøndby, FC Midtjylland og AGF fra Århus. Kampene går over to helger, og lagene er delt inn i to grupper á fire lag. Alle kamper spilles inne på Serneke Arena.

U19

Mjøndalen er i gruppe med FC Midtjylland, BK Häcken og Sogndal. Vi spiller mot Häcken fredag 16. november kl. 14, mens vi møter Sogndal søndag 18. november kl. 09:30. Så er det hjem igjen, før vi returnerer for del to 7. til 9. desember. Da møter vi FC Midtjylland kl. 16:00 fredag 7. desember før turneringen avsluttes påfølgende søndag med kamper mellom gruppevinnerne, nummer to i hver gruppe og så videre om endelig plassering.

Vi vet ikke helt hva som venter oss annet enn tøff motstand. Men det blir samtidig en opplevelse for livet. Ikke bare er det en ære å representere de brune og hvite fargene i utlandet, men det er stort å få spille mot klubber med så store navn.

De to første turneringene har blitt vunnet av danske lag (FC Midtjylland i 2016 og Esbjerg i 2017). Vi vet ikke om det er duket for tronskifte, men håper i det lengste at vi skal bite godt fra oss i kampen mot de beste lagene fra våre naboland. 

Annonse fra Obos-ligaen: