Nedtur mot Fredrikstad

Etter to gode treningskamper møtte MIF veggen da aristokratene fra plankebyen kom på besøk.

Det hele endte med 1-4 etter at Mjøndalen startet med et nokså urutinert lag. Blant annet fikk vår nye målvakt Idar Lysgård sin debut fra start, mens forsvarsrekka fra avspark bestod av William Sell, Adrian Hansen, Markus Nakkim og Joackim Olsen Solberg. På midtbanen var det Tobias Bjørnstad og Frank Bamenye som startet sammen med Martin Rønning Ovenstad, mens angrepstrioen ble utgjort av Martin Bækken, Ibrahim Shuaibu og Lars Olden Larsen.

Dette laget startet ikke så verst, men kampen var ikke mer enn syv minutter gammel da det gikk for raskt for oss i lengderetningen. Et godt og effektivt FFK-angrep ble avsluttet av rutinerte Nicolay Solberg etter innlegg fra den lovende nigerianeren Taofeek Ismaheel. Idar Lysgård var sjanseløs og kunne ikke hindre rødbuksene i å ta ledelsen.

Rett før pause skulle Ismaheel igjen få målpoeng. FFK angrep på nytt med høyt tempo, og Ismaheel sendte en pasning langs bakken gjennom straffeboksen uten at MIF klarte å klarere. Der stod nyvinningen Olav Øby klar og hamret ballen i mål fra skrått hold. Gjestene kunne dermed gå til pause med tomålsledelse.

Etter pause var det nærmest et nytt MIF-lag som kom på banen. Hele angrepsrekka ble byttet ut samtidig som spillere som Christian Gauseth og Ole Amund Sveen kom inn på midtbanen, mens Nikolas Walstad og Sondre Solholm Johansen entret banen for å styrke forsvaret.

Nærmere mål kom bruntrøyene likevel ikke. Midt i omgangen var det igjen Fredrikstads tur til å skåre. Gjestene fikk lov til å tråkle seg gjennom MIFs forsvar, og midt i boksen ventet Riki Alba på innlegget fra høyre. Målsniken fra Groruddalen gjorde ingen feil, og dermed stod det hele 3-0 til gjestene på Consto Arena.

Snaut ti minutter senere skulle det bli verre. Ludvig Begby fikk lov til å skyte upresset fra tjue meter, og ballen gikk inn i lengste hjørne. 0-4, uten at MIF vel egentlig hadde produsert noe som kunne minne om en sjanse i andre omgang.

Tonny Brochmann skulle reduserte et par minutter senere og pynte på resultatet. Målet var dessuten ganske pent. Unge Tobias Bjørnstad slo en lang ball over på motsatt side, hvor Fredrik Brustad befant seg. Inne i feltet fant han Tonny Brochmann, som skåret sikkert. Det var et godt og effektivt MIF-angrep vi håper vi får se flere av når det blir alvor i årets sesong.

Sluttresultatet ble 1-4, men det er ingen grunn til å henge med hodet. Spillerne har vært gjennom en hard periode med mye trening og tre kamper. Nå blir det et par fridager før spillerne er tilbake på trening. Neste treningskamp blir 2. mai. Da er det Lillestrøm som gjester Consto Arena, og avspark blir klokka 14.