1

Nærmest seieren mot Start

Et skadeskutt MIF-lag havnet under mot Start, men kom tilbake.

Annonse:

Om bruntrøyene ikke hadde noe stort favorittstempel, var det iallfall slik at MIF ikke har tapt på hjemmebane mot Sørlandets stolthet siden 1986. Når Start i tillegg har hatt en fryktelig åpning på OBOS-ligaen og en vinter preget av utenomsportslig kaos, noe som ble ytterligere forverret av cupexit mot Mandalskameratene i midtuka, lå det meste til rette for at Mjøndalen skulle sikre årets første trepoenger på hjemmebane mandag kveld.

Og det begynte bra. MIF var klart best i starten av kampen, likevel uten at det ble veldig farlig foran gjestenes målvakt Jasper Silva Torkildsen. Den første sjansen kom etter ti minutters spill da fikse kombinasjoner til slutt sørget for at Brinder Singh kunne avslutte fra venstre, men ballen gikk over.

Start var imidlertid ikke uefne på dødball. Det ble nervepirrende da de produserte et par hjørnespark etter et kvarters spill, men uten at det ble veldig farlig foran Thomas Kinn.

Stygg skade

Midtveis i omgangen ble det lengre stopp i spillet da Starts målvakt ble alvorlig skadet etter å ha fått et kne i tinningen. Han måtte naturligvis byttes ut, og vi håper at han er på beina igjen så raskt som overhodet mulig. Inn kom reservemålvakt Mats Viken, som har bra med erfaring fra OBOS-ligaen etter spill i både Grorud og KFUM Oslo.

Til tross for MIF-overtaket var det imidlertid Start som laget det første målet. Sørlendingene angrep på høyre side, og ballen havnet inne hos Alagie Sanyang. Vestfoldingen var først på ballen og fikk avsluttet. Thomas Kinn forsøkte å stå i veien, men måtte konstatere at han ikke lyktes med å holde ballen ute av nettet, og dermed var det Start som ledet oppgjøret. Da var det spilt 32 minutter.

Bringaker på bakre

Men MIF holdt trykket oppe. I 2022 skåret Sivert Øverby direkte fra hjørnespark mot Start, og igjen viste Hønefoss-gutten at han har en skummel innleggsfot. Halvannet minutt etter Starts ledermål ble det kaos inne i feltet da Øverby sendte et hjørnespark hardt inn foran Starts målvakt, og på bakre stolpe stanget Mathias Bringaker inn utlikningen. Dermed var lagene like langt, og det ble også pauseresultatet.

Andre omgang ble ikke like dramatisk som første. Start fortsatte å slå en del langt når de hadde mulighet, mens hjemmelaget foretrakk å holde ballen langs bakken og å utfordre fra kantene. Nærmest mål ble det kanskje fem minutter før full tid, da målskårer Bringaker kunne sette panna på et innlegg fra Meinhard Olsen, men ballen suste utenfor Start-buret. Det ebbet ut med poengdeling, og det var etter spill og sjanser et greit resultat, selv om MIF kanskje var nærmest å sikre seg alle tre poengene.

Annonse fra Obos-ligaen: