Nære, men ingen sigar

Mjøndalen yppet seg mot serielederen, men reiste tomhendt hjem.

Mjøndalen ble spådd en tøff kamp i nord da de gjestet den suverene serielederen Bodø/Glimt. Norsk Tipping ga deg eksempelvis ti-gangen tilbake beløpet om du tippet og traff på borteseier.

Og innledningsvis i oppgjøret i Bodø så det ut til at det skulle bli enveiskjøring. Og selv om hjemmelaget ikke spilte seg til mål i åpningen fikk de da heller hjelp. For da Ole Amund Sveen havnet i basketak inne i eget felt, var dommeren klar på at de gulkledde fortjente et forsøk fra 11-meteren. Kasper Junker satte det første og andre forsøket i mål, etter at en Glimt-spiller hadde stått inne i feltet da den første straffen ble tatt. Uansett stod det 1-0 midtveis i 1. omgang.

Så våknet plutselig Mjøndalen og var langt friskere i press og samhandling. I en meget god periode fikk også Sondre Liseth to store sjanser til å utligne. Men marginene var ikke på hans side i noen av situasjonene. Alene med keeper traff Liseth hodet til sisteskansen og da han først klarte å komme seg forbi noen minutter senere var det et Glimt-bein i veien.

Og da dommeren blåste til pause så hadde faktisk de brune fortjent MINST uavgjort.

De brune fortsatte den gode tendensen etter pause, men klarte aldri å følge opp sjanseproduksjonen. I stedet rullet ballen hjemmelagets vei og samme Junker kunne øke til 2-0 med tjue minutter igjen på klokka.

Og da virket Bodø/Glimt nokså tilfredse og cruiset inn tomålsseier i det ugjestmilde været i nord. Tett regn og kraftige vindkast var nok en prøvelse for de fleste på banen, men som alltid var det likt for begge lag.

Mjøndalen skjemte seg aldeles ikke ut i Bodø og tar med seg mye positivt hjem, selv om det er en mager trøst.