Nær stupet

Mjøndalen tapte den viktige hjemmekampen mot Sarpsborg søndag kveld.

Det var en forrykendeåpning på kampen i novemberkulda med to mål omtrent før publikum fikk satt seg. Først ute var gjestene, og det hadde kun gått 1 minutt og 23 sekunder før ballen lå i nettet bak Idar Lysgård. Ibrahima Koné vant en hodeduell med Adrian Hansen, og bruntrøyene måtte innse at de igjen lå under.

Men det tok kun halvannet minutt før Lars Olden Larsen utliknet ledelsen. Et innlegg fra Martin Rønning Ovenstad endte på bakre stolpe, og der dukket formspilleren opp. Han satte ballen sikkert i mål, og hjemmepublikum øynet håpet om at MIF for første gang i år skulle snu en kamp etter å ha havnet under.

Roligere etter sjokkåpning

Etter den forrykende åpningen, roet det hele seg en del i kulda på Consto Arena. Men etter cirka tjue minutters spill fikk Lars Olden Larsen på nytt en fin sjanse. Imidlertid ble resultatet denne gangen et hull i lufta, siden teknikeren ikke traff ballen helt. Et par minutter senere var Albin Sporrong også farlig frempå med bakhodet. Ballen skulle dog stryke utenfor stolpen.

Midtveis i omgangen virket piffen å gå litt ut av hjemmelaget. S08 jobbet seg inn igjen i kampen, og vår gamle venn Jonathan Lindseth hadde en stor mulighet til å skåre etter 34 minutter. Men stillingen var 1-1 til pause – og uvanlig nok var det uavgjort i samtlige kamper i Eliteserien etter de første 45 minuttene.

Andre omgang startet optimistisk for hjemmelaget. Adrian Hansen fikk en fin mulighet etter 52 minutter da han steg til værs på en dødball, men igjen gikk ballen så vidt på feil side av stolpen til Anders Kristiansen. Så ble det mer Sarpsborg.

Gjestene bedre på kvalitet

64 minutter var spilt da gjestene angrep. Først gikk ballen i stolpen, og returen klarte ikke MIF-forsvaret å rydde unna. Til slutt var det Eirik Wichne som kunne sette ballen i mål bak Idar Lysgård, noe som var mandalittens første mål i den hvite og blå drakten.

De brune kjempet videre for utlikning, men kvaliteten var ikke god nok. Snaut ti minutter før full tid kunne gjestene ved innbytter Kristian Fardal Opseth øke ledelsen, og selv om MIF presset på for redusering på slutten, kom ikke laget nærmere enn Isaac Twums skudd i tverrliggeren tre minutter på overtid. Dermed endte det hele med 1-3-tap, og vi må innse at det nærmer seg nedrykk på bruntrøyene.

Men vi gir ikke opp. Det er to kamper igjen, og selv om det ser vanskelig ut, kommer vi til å gjøre alt for å sikre oss flest mulig poeng også i disse kampene. For det kan fortsatt bli slik at Mjøndalen sikrer seg kvalifiseringsplassen.