Mjøndalens nye venstreback: - Målet er å spille i utlandet

Nikolas Walstad har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra Ullensaker/Kisa i vinter. Vi tok en prat med Rælingen-gutten, som har spilt samtlige minutter i Eliteserien så langt.

Annonse:

Walstad har fulgt i samme fotspor som Vetle Dragsnes. Også Dragsnes er fra Rælingen, tilbrakte juniortida i Lillestrøm og kom til Mjøndalen via samme klubb. Det eneste som skiller romerikingene, er muligens hårfargen.

- Det har vært veldig moro å få sjansen i Eliteserien, svarer han når vi spør hvordan han har opplevd de fire første kampene denne sesongen. Han legger til at han synes det også er fortjent.

- Jeg har jobbet hardt over tid, og jeg setter pris på å få tilliten. Så vil jeg tro at jeg har vist meg tilliten verdig, siden jeg tross alt har vært på banen i samtlige minutter.

MIF – et godt kollektiv

Hva synes du om serieåpningen så langt for Mjøndalen?

- Vi er et veldig solid kollektiv som jobber sammen, og da blir vi gode. Når vi i tillegg har enkeltspillere med solide ferdigheter, så kan dette bli veldig bra, svarer Walstad

Som spiller i OBOS-ligaen i fjor, merker han imidlertid forskjellen på øverste og nest øverste nivå.

- Kvaliteten er bedre og tempoet styres mer kontrollert i Eliteserien. I OBOS-ligaen bærer kampene mer preg av tut og kjør, sier han når vi spør om hvordan forskjellen er.

Han setter også pris på mottakelsen i MIF.

- Jeg er blitt tatt imot veldig bra. For hver dag som går, trives jeg bare bedre og bedre.

Tror på topp ti

Målsetningen for 2021-sesongen er klar:

- Vi ønsker å bli topp ti i år, og det er mulig, svarer han da vi spør.

Hovedtrener Vegard Hansen utropte Walstad som et mulig salgsobjekt da overgangen ble klar i januar. Videre beskrev han backen som en sterk og robust forsvarsspiller som i tillegg er løpssterk og hurtig.

At han er et mulig salgsobjekt i fremtiden, tar Walstad selv med stor ro.

- Men målet er å få prøve seg i utlandet på et tidspunkt, sier han selv om han trives veldig godt i Mjøndalen så langt.

Overraskende forbilde

Det er kanskje ikke så overraskende at han har den målsetningen, men valget av fotballforbilde er litt mer uvanlig for en venstreback:

- Wayne Rooney, svarer han på spørsmålet.

Vi spør oss hvordan det har seg at en back har en såpass offensiv spiller som Rooney som forbilde. Og forklaringen er enkel. Som de fleste moderne backer, har også Nikolas Walstad en fortid som midtbanespiller. Og når Manchester United er favorittlaget, er det ikke så rart at spilleren som kanskje var best i verden da unge Walstad ble tenåring også ble forbildet.

Walstad.jpg
Nikolas Walstad, Mjøndalens nye venstreback

 

Annonse fra Eliteserien: