Mjøndalen utvider samarbeidet med NFF Buskerud

Breddeklubbene gjør en fantastisk jobb med å skape fotballglede for tusenvis av barn og unge. Derfor står Mjøndalen bak Buskerudmodellen.

Annonse:

Breddeklubbene gjør en fantastisk jobb med å skape fotballglede for tusenvis av barn og unge. Derfor står Mjøndalen bak Buskerudmodellen. Sammen med klubbene tror vi at vi kan både ha med flest mulig, lengst mulig og samtidig sørge for at den neste landslagshelten kommer fra Buskerud.

Fra september 2019 vil Mjøndalen overta ansvaret for hele Buskerudmodellen, sammen med NFF Buskerud. I den forbindelse vil modellen også trimmes og forbedres slik at den skal være så god som mulig for alle spillere i hele Buskerud, og ikke minst alle klubbene.

Bakgrunnen for at vi i Mjøndalen velger å stå ved denne modellen også de kommende årene er flere. For det første så mener vi at vi trenger en modell som er til beste for alle klubber i Buskerud. Vi tror på tanken om at spillere skal kunne utvikle seg i sin egen moderklubb og på løkke i sitt nærområde. De aller beste bør til toppklubb, men selve overgangen trenger ikke komme så tidlig. Vi får da bedre miljøer for utvikling der ute i hver klubb. Samtidig trenger disse spillerne da inspirasjon og motivasjon gjennom hele året for å kunne utfordre sitt potensiale og talent. Satellitter hvor de mest ivrige og talentfulle kan trene sammen som et tillegg til klubbaktivitetene blir da en fin løsning. Man sparer mye reising, og man skaper en arena for trenere og spillere fra topp og breddeklubber sammen.  Satellitt-treningene må være på et høyt nivå, med innhold, baneforhold, trenerkompetanse og miljømessig som viktige elementer. Klubbkulturen i MIF preges av at man skal jobbe hardt og oppføre seg ordentlig, dette vil vi påvirke også i alle satellittene.

Vi gleder oss veldig til å samarbeide med alle breddeklubbene om å skape flotte forhold for utvikling der ute, og er veldig glade for at vi kan være med å påvirke spillere og trenere i alle klubbene. Vi skal gjøre så godt vi kan fra vår side for at dette skal bli en viktig arena for motiverte spillere og trenere i barne- og ungdomsfotballen. Vi legger mye ressurser i dette fra vår side, og håper klubbene deler vår entusiasme rundt modellen.  Vi har allerede samarbeidet lenge på en del områder. Nå utvides dette med nye klubber og satellitter.

Mjøndalen kommer til å fortsette sitt akademi, hvor de aller ivrigste og mest talentfulle spillerne og ditto trenerne vil få muligheten om de ønsker. Når man skal til toppklubb vil være veldig individuelt, og avhengig av hver enkelt spillers hverdag, men vi tror da på at dette kan være relativt sent i utviklingsløpet. Som toppklubb har Mjøndalen tilgang til en del viktige kampplattformer, som nasjonale serier. Det vil være en viktig utfordring for en del lokale talenter som trenger referanser.

 

- Kenneth Karlsen, sportslig leder Mjøndalen IF Fotball

Annonse fra Obos-ligaen: