Mjøndalen medlem av "Fotball for målene"

På kvinnedagen ble Mjøndalen akseptert som medlem i FN’s organisasjon, som blant annet jobber for menneskeverd og like muligheter.

Annonse:

FN etablerte i 2022 initiativet "Football for the Goals", med et håp om at fotballen skal være en pådriver for en mer bærekraftig fremtid. Norsk fotball ble plukket ut som pilot, og våren 2023 ble initiativet rullet ut i Eliteserien og Toppserien. "Fotball for målene", på norsk, skal blant annet jobbe for at fotballen skal drives mer bærekraftig og å øke folks kjennskap til FNs bærekraftsmål.

I dag ble Mjøndalen, som tredje klubb i Norge, akseptert som medlem av Football for the Goals. Fra før er Odd og Vålerenga godkjent som medlemmer, og på den ganske eksklusive listen med bare 33 klubber, figurerer Mjøndalen sammen med klubber som AFC Ajax, Feyenoord Rotterdam og IFK Gøteborg.

Fotballen i Norge har utarbeidet en del fokusområder som inkluderer å redusere klimagassutslipp fra drift og arrangement, samt søkelys på inkludering, likestilling og helse. "Vi har hatt fokus på dette over tid allerede, gjennom tiltak som kildesortering, miljøvennlig dekke, og overgang til LED-lys på Consto. Når vi nå blir anerkjent som medlem er det både en motivator og pådriver, for å fortsette arbeidet for miljø og menneskerettigheter i klubben, samtidig som det gir oss tilgang på en rekke verktøy." sier Morten Sørlie.

Annonse fra Obos-ligaen: