Mistet tomålsledelse

MIF ledet 3-1 etter 47 minutter, men måtte nøye seg med ett poeng mot Ranheim søndag.

For nøytrale tilskuere var nok kampen underholdende, men for alle med brunt hjerte ble den siste halvtimen heller nervepirrende. Reduseringen til 3-2 kom ut av ingenting, og da gjestene ti minutter senere utliknet, stod det hele og vippet. Og faktisk var det nok Ranheim som ut fra størrelsen på sjanser var nærmest seieren. Men Thomas Kinn var stødig sisteskanse og sikret ett poeng.

Men det var altså bruntrøyene som kom best i gang. Etter drøyt tjue minutter fikk MIF spilt seg til et hjørnespark, og Sondre Skogen dunket inn 1-0 med hodet etter en flott pasning av Mats Pedersen. Skjervøy-gutten var meget frisk i dag, og kombinerte flott med Love Reuterswärd et kvarters tid senere. Svensken fant Erik Brenden foran mål, og tryslingen kunne sette 2-0 etter et strålende angrep.

Mål før og mål etter hvilen

Ranheim ville også være med, og reduserte to minutter før hvilen ved John Hou Sæter. Dermed var pauseresultatet 2-1, men Mathias Bringaker økte ledelsen før det var spilt to minutter av andre omgang. Og igjen var det Mats Pedersen som var frempå med målgivende. Han fant nemlig Mathias Bringaker, og Bring leverte varene da han skjøt i steget mot lengste hjørne. Ballen gikk i nettet – og sendte hjemmefansen til himmels før de fleste hadde fått satt seg etter hvilen.

Imidlertid ga ikke Ranheim opp. 3-2 kom ut av ingenting, da John Hou Sæter skjøt overraskende fra langt hold. Thomas Kinn ble overlistet, og trønderne var i høyeste grad med igjen. MIF sank ned i banen og måtte stort sett forsvare seg de neste minuttene, men måtte gi tapt da Dennis Bakke Gaustad kom gjennom på høyre side. Alene med Kinn gjorde han ingen feil, og Ranheim hadde tatt igjen ledelsen.

Og vi må vel innrømme at Ranheim kanskje var nærmest seieren alt i alt, for etter utlikningsmålet var det de som hadde de største sjansene før vi satte inn en liten sluttspurt. Men det endte med 3-3 og poengdeling.