MIFs nye målvakt: - Elsker å vinne og hater å tape

Han gjør ikke så mye ut av seg privat, men når Sondre Svanes Strand entrer treningsfeltet, setter konkurranseinstinktet inn hos den unge rogalendingen.

Annonse:

- Jeg er ydmyk privat og gjør nok ikke så mye ut av meg på banen, men som fotballspiller skal jeg vinne alt og gjør alt jeg kan for å oppnå det, sier keepertalentet når vi ber ham beskrive seg selv.

Og ydmykheten gjør at han også har selvinnsikt om hva som fortsatt kan utvikles som spiller.

- Jeg er langt fra ferdigutviklet som fotballspiller, men har stor vilje og evne til å lære og å forbedre meg, følger han opp.

Ser lite fotball

Det er kanskje litt overraskende, men Sondre ser lite fotball utenom når han selv trener eller er på kamp.

- Så i utgangspunktet vet jeg ingenting om MIF, forteller han. – Men jeg har fått høre at det er en klubb som ønsker å utvikle gode spillere og dessuten spille på så høyt nivå som mulig. Så jeg gleder meg veldig til å komme inn i en hardtarbeidende og relativt ung stall hvor jeg kan utvikle meg og få enda mer profesjonalitet rundt meg enn jeg hadde i gamleklubben Vidar.

Sosha Makani var ferdig i MIF etter 2022-sesongen, og dermed blir MIFs keeperduo i 2023 veldig ung. Thomas Kinn blir i utgangspunktet veteranen, men Sondre ser ikke vekk fra at han kan utfordre vestlandskollegaen allerede i sin første sesong.

- Først og fremst er målet for 2023-sesongen å utvikle meg, men om prestasjonene mine gjør at jeg får stå noen kamper så er jo det bare positivt. Ambisjonen om å gi Thomas kamp er jo selvfølgelig der, og alle som spiller fotball drømmer jo om å spille på høyest mulig nivå, sier Sondre før han legger til at han gleder seg til å være en del av et keeperteam hvor alle kan pushe hverandre til å bli best mulig.

Spenstig og rask, men jobber med å bli tøffere

Keepertrener Magnus Olsen beskriver Sondre som en spenstig og rask målvakt som har mye uforløst potensial i seg. Sondres beskjedenhet stikker igjennom igjen når vi spør ham om å fortelle hvilke styrker han har som målvakt.

- Jeg er god én mot én og flink til å stoppe skudd, men jeg føler jeg må jobbe mer med å bli tøffere i feltet, bygge mer muskler og bli litt mer «maskin», sier han.

Vi gleder oss til å bli mer kjent med Sondre og ønsker ham velkommen til Mjøndalen!

Annonse fra Obos-ligaen: