MIF-rekruttene reddet plassen

På imponerende vis lørdag sikret MIF2 spill i Norsk Tipping-ligaen også i 2020.

Larvik-laget Halsen var det siste laget som gjestet Consto Arena i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og laget trengte poengene like mye som oss. Men vi var nok å regne som favoritter i forkant av kampen da vi har vært i mye bedre form enn bortelaget i høst.

Kampen startet glimrende for vår del. Allerede etter tolv minutter ledet vi 2-0. Äntligen satt den første skåringen også for vår svenske spiss Jacob Bergström. Akeem Latifu slo en glimrende pasning fra sin høyrebackposisjon etter elleve minutter. Svensken fosset gjennom gjestenes backlinje og satte ballen sikkert i mål.

Kun minuttet etterpå var den svære sydsvensken innblandet igjen. Han flikket ballen videre til Mathias Fredriksen, som skåret like sikkert. Dermed kunne vi berolige avtroppende daglig leder Kenneth Karlsen per SMS med at dette så trygt ut.

Halsen kom på sin første visitt i vår målgård først etter seksten og et halvt minutt. Men dagens kaptein Per-Magnus Steiring gikk foran som et solid forbilde og ryddet effektivt unna. Dette så det ut til at vi hadde god kontroll på i begge ender av banen.

Frank Bamenye økte ledelsen etter tjue minutters spill. Han var like sikker som svensken og grenlendingen som allerede hadde skåret da han fikk en retur i beina. Dermed stod det 3-0. Men klok av skade etter forrige hjemmekamp (da vi gav fra oss en tremålsledelse i løpet av tolv minutter) fortsatte vi å male på.

Jacob Bergström skulle bli tomålsskårer før dommeren blåste til pause. Kampuret stod på 44 minutter idet han plasserte et innlegg fra venstre sikkert i mål med hodet. Dermed gikk lagene til pause med firemålsledelse over et lag som ikke virket til å ha mye å by på fremover på banen.

I pausen gjorde vi ikke mindre enn fire bytter. Vi kan derfor forsvare å bruke ordet kvadruppelbytte, og det er ikke hver dag man ser det ordet på trykk. Noen av byttene skyldtes skader, andre bytter hadde sin opprinnelse i at vi ikke ønsket å ta noen risiko med noen spillere før viktige kamper for flere av Mjøndalens lag utover høsten. Med en firemålsledelse skulle risikoen også være lav, da både A- og juniorlag har brede staller med mange gode spillere.

Blant de som kom inn, fant vi også Spielführer Christian Gauseth, som var tilbake i manesjen etter tre uker på sidelinjen med skade. Han gikk inn en rolle som hengende spiss, noe som skulle være et frampeik til hvilken posisjon han også ble tilsett mot Bodø/Glimt mandag kveld.

Kampen jevnet seg noe mer ut etter pause. Innen kvarteret var gått, hadde begge lag hatt hver sin ball i nettet (Vel, antakelig var det samme ball), men i begge tilfeller ble skåringene annullert for offside.

Med fem minutter igjen av ordinær tid trodde selv de mest pessimistiske i støtteapparatet at plassen i 3. divisjon 2020 var sikret. Da skåret Gustav Sving Helling sitt ellevte MIF2-mål for sesongen. Med 5-0 var det helt garantert at vi skulle ta tre poeng. Rett etter hadde vi en gedigen trippelsjanse med tre skudd i stolpene, men 6-0 fikk vi ikke.

MIF-rekruttene avslutter sesongen på ærverdig vis lørdag 26. oktober. Motstander er ærverdige Lyn, og arenaen er minst like ærverdige Bislett stadion. Kampen går på naturgress og har avspark kl. 12:00 Ta gjerne en Oslo-tur lørdag!