Meinhard Olsen (nummer 18) i kamp med Skottlands Andy Robertson.

MIF henter landslagsspiller

Den færøyske landslagsspilleren Meinhard Olsen blir MIF-spiller fra 01.01.22.

Annonse:

24-åringen har 14 kamper for det færøyske landslaget og spiller denne sesongen i Bryne, hvor han til nå denne sesongen har fått med seg ni målpoeng (mål og målgivende pasning) på 13 kamper i OBOS-ligaen.

Hjemme har færingen spilt for moderklubben NSÍ Runavik og B36 Tórshavn, i tillegg til danske Vendsyssel og svenske GAIS. I Norge husker en del ham også for elleve kamper for Kristiansund i Eliteserien 2019. Før inneværende sesong endte han altså opp i Bryne, hvor han har vært en av klubbens beste offensive spillere.

Tenker langsiktig

Olsen har skrevet under en kontrakt som strekker seg til 2024, og ansvarlig for spillerlogistikk i MIF, Jan-Remi Dalen, forteller at MIF forsøker å tenke langsiktig om hvordan troppen skal se ut også neste sesong:

- Han er i en fin alder og har mye internasjonal erfaring allerede. Færøyene rykket opp i Nations League nå, og Meinhard Olsen er fast i troppen. Dette er en spiller vi har fulgt i lang tid, og vi var også interesserte før han havnet i Kristiansund i 2019. Timingen passer bra, og han har vist seg frem i Bryne denne sesongen med målpoeng i nesten hver kamp.

- Mange målpoeng i seg

Olsen har skrevet under en kontrakt som strekker seg til 2024, og Dalen beskriver færingen slik:

- Dette er en offensiv spiller som trives best på venstre kant. Han skjærer gjerne inn mot mål og er god med ballen og i en mot en-situasjoner. Disse ferdighetene gjør at han har mange målpoeng i seg, og han er i tillegg typisk færøysk – en hardtarbeidende og profesjonell type som har gode fotballferdigheter kombinert med evnen til å jobbe hardt. Vi har tro på at dette på alle måter blir et godt tilskudd til MIF, avslutter han.

Vi ønsker Meinhard velkommen til MIF ved årsskiftet og satser på at han vil trives i brunt!

Og at han kan skåre mål, det beviser han her.

Annonse fra Eliteserien: