Mathias Bauer klar for Mjøndalen

Mjøndalen henter inn den norsk-tyske forsvareren Mathias Bauer ut sesongen.

Annonse:

Tjueåringen, som har tysk far og mor fra Vikersund, kommer fra FC Memmingen på fjerde nivå i Tyskland og er allerede et kjent fjes for trenerapparatet i MIF.

Hovedtrener Kevin Nicol forteller:

- Ja, jeg husker godt at Mathias trente med oss en periode i fjor. Han har god fotballforståelse og gjør veldig få feil. I tillegg har han gode grunnleggende fotballferdigheter og er en ung spiller med stort potensiale som har vært innom flere aldersbestemte landslag.

Før han gikk til FC Memmingen spilte Bauer aldersbestemt fotball i FC Augsburg, en klubb som i skrivende stund ligger på ellevteplass i Bundesliga. Det er altså ingen tvil om at MIF henter en spiller som har fått kjenne på et høyt nivå.

- Han vil gi de andre midtstopperne i klubben god konkurranse, ja, avslutter Kevin Nicol.

Og toppidretten har han fått inn fra barnsben av. Faren, Andreas Bauer, husker nok enkelte som gammel vesttysk landslagshopper, blant annet med seier i Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i 1987. I tillegg ble faren kåret til Årets trener i Tyskland i 2019 på grunn av sin innsats som hovedtrener for det tyske damelandslaget i skihopping. 

Velkommen til Mjøndalen, Mathias!

Annonse fra Obos-ligaen: