Martin Rønning Ovenstad signerer ny kontrakt

Det er med glede Mjøndalen IF kunngjør at klubben har kommet til enighet med Martin Rønning Ovenstad om ny kontrakt.

Annonse:

Liungen debuterte for MIF allerede som sekstenåring i 2010, og imponerte såpass i OBOS-ligaen for bruntrøyene at Strømsgodset, som da tilhørte den absolutte eliten i norsk fotball, hentet ham. I gullsesongen 2013 var Martin på banen i halvparten av kampene. Til slutt hadde han imponert såpass mye i blått at han ble kjøpt av østerrikske Sturm Graz i januar 2017.

Men oppholdet i alpelandet ble ikke som forventet for Martin. En skade satte ham utenfor laget, og han maktet ikke å spille seg inn igjen. Han reiste hjem til Norge og fikk korttidskontrakt, først med Stabæk og så med gamleklubben Strømsgodset. Men det ble ikke mange opptredener hverken for bæringene eller drammenserne. Martin stod klubbløs etter 2019-sesongen, men da ringte Vegard Hansen og ville ha tilbake sin gamle elev.

Koronapandemien stoppet både treninger og kamp i starten på Martins andre opphold i brunt. Men etter hvert skulle både han og fotballen komme i godt, gammelt driv igjen. I løpet av 2020-sesongen ble det 26 kamper på Martin i comebacket – og skåring mot Brann på hjemmebane. Og i år har det gått enda bedre. 27-åringen har vært på banen i 16 av 17 kamper så langt denne sesongen, og har tegnet seg for tre mål, blant annet i Ælv Classico.

- Martin har hatt en fin utvikling siden han kom til oss før fjorårssesongen, sier ansvarlig for spillerlogistikk i MIF Fotball, Jan-Remi Dalen, og legger til at avtalen strekker seg ut 2024, noe som fører til forutsigbarhet både for klubb og spiller.

- Han er en anvendelig spiller som har de beste årene foran seg. Denne sesongen har Martin levert både mål og målpoeng, og det er selvsagt en egenskap vi setter høyt. Han nærmer seg også toppen av karrieren nå, og er med all sin rutine både fra norsk og østerriksk fotball samt nesten femti aldersbestemte landskamper et godt forbilde for våre unge spillere, avslutter Dalen.

Vi gleder oss til å se Martin videre i den brune drakta ser frem til flere mål både denne sesongen og de kommende årene!

Annonse fra Obos-ligaen: