Manndomsprøven

Årets siste seriekamp blir en fysisk og mental prøvelse.

Annonse:

Det er fire dager til skjebnekampen i Florø. Mjøndalen er garantert opprykk dersom de går seirende ut av siste runde.

Dette er dagen hvor mannfolka må tre frem

— Vegard Hansen

Samtidig spilles Viking-Kongsvinger og Strømmen-Aalesund. Dersom Viking taper sin kamp, holder det med uavgjort for de brune. Skulle Strømmen slå oransjetrøyene, så sikrer Mjøndalen opprykk uansett resultat mot Florø.

Voksen test

Men for Vegard Hansen er det kun én ting som gjelder: seier. Han forventer å se et Mjøndalen-lag med sterk vinnervilje.

- Dette er dagen hvor mannfolka må tre frem. Det er en voksen test på en vanskelig bane mot et godt fotballag. Vi må tørre. Og vi må ta krigen. Dette kommer til å kreve mye av alle sammen, både spillere og ledere, sier Hansen.

Mest Lest

Han tar åpenbart ikke lett på oppgaven. Og Hansen husker godt marerittkampen fra i fjor. Da måtte treneren se laget sitt hente ballen ut av eget nett fem ganger.

- Det er et annet lag vi møter nå, selv om det er mange av de samme spillerne. Florø har hatt en tung sesong, men de har masse kvaliteter og har vist at de kan hamle opp med topplagene.

Lave skuldre

Søndag fikk Florø siste spikeren i nedrykkskista da Notodden vant 2-1.

- At de allerede er klare for nedrykk kan slå begge veier. De har mange gode spillere som sikkert ønsker å vise hva de kan og går utpå med lave skuldre. Se på Hønefoss - de vant alle sine kamper etter at de hadde rykket ned fra 2. divisjon, sier Hansen.

Hele Mjøndalen håpet å kunne slippe jubelen løs etter Viking-kampen. Selv om det så lyst ut til pause, så ble det ingen gledesscener på Isachsen stadion ved kampslutt. Viking scoret fire mål etter pause og tok over serieledelsen.

Man må fremvise sko med skruknotter for å få lov til å sette seg på flyet til Florø

— Vegard Hansen

- Vi leverte en god første omgang. Presset var mye bedre enn i de foregående kampene og kollektivet fungerte igjen. Etter pause er det første og fremst personlige feil som ødelegger for oss. Vi gir dem noen scoringer, som er veldig ulikt oss. Så nå handler det om å luke ut feil og fortsatte som vi gjorde før pause mot Viking.

Krav om skru

Laget reiser over til Vestlandet på lørdag med mål om å teste ut banen dagen før kamp. Baneforholdene skal ikke bli en overraskelsesfaktor, slik det ble i fjor. Da gikk flere av spillerne av banen for å bytte til skruknotter etter å ha slitt med fotfestet i starten av kampen.

- Vi håper å få litt gress under beina før kampen og prøvd skruknotter. Det er meldt regn, så vi forventer en tung og våt bane. Jeg tar ut 18 mann til troppen med ett krav: man fremvise sko med skruknotter for å få lov til å sette seg på flyet til Florø. Og de knottene skal være svære og lange, sier Hansen.

Annonse fra Eliteserien: