Makani ute resten av sesongen

Keeper Sosha Makani røk korsbåndet på trening.

Annonse:

Det var midtveis i mandagens trening at sisteskanse Sosha Makani plutselig lå nede med smerter. Det ble raskt konkludert at noe alvorlig hadde skjedd med kneet til Makani.

- Han fikk en vridning på trening og hadde store smerter. Vi sendte han til MR-undersøkelse tirsdag og der ble det konkludert med korsbånd-skade, sier fysioterapeut Eirik Pettersen.

Korsbånd-skade betyr langvarig avbrekk fra fotball. Vanligvis tar opptrening og rehabilitering rundt ni måneder. Uansett blir ikke Makani å se på banen for Mjøndalen når det skal avgjøres hvem som rykker opp fra OBOS-ligaen 2018.

Dermed får George Bokwe nå sjansen som førstekeeper, etter å ha vært andrevalg bak Lukas Jonsson (vårsesongen) og Makani (høstsesongen). Bokwe, som er kamerunsk landslagskeeper, gjorde sakene sine godt i hans éne a-lagskamp hjemme mot Levanger i juli. Da vartet målvakten opp med en rekke feberredninger og var avgjørende for at Mjøndalen til slutt tok en komfortabel 4-0-seier.

- George var veldig god mot Levanger og er på sitt beste en klassekeeper. Nå handler det om å få George til å bli stabil på dét nivået, noe vi har tro på, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Bak Bokwe er det kun juniorkeepere. Klubben ønsker derfor å sjekke ut mulighetene for å få dispensasjon til å hente inn en andrekeeper ut sesongen.

- Det er ikke optimalt å utsette unge, uerfarne keepere for denne type kamper, så vi må vurdere alternativer, sier sportslig leder Kenneth Karlsen.

Annonse fra Eliteserien: