Tromsø 20211024. Mjøndalens keeper Sosha Makani satt på benken under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Mjøndalen på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Makani ferdig i MIF

Den iranske sisteskansen blir ikke med inn i 2023-sesongen.

Annonse:

Sosha Makani kom til Mjøndalen første gang sommeren 2016 og spilte seg raskt inn i publikums hjerter med sitt offensive og oppofrende målvaktsspill. Etter et utlån til naborival Strømsgodset neste vår vendte han atter en gang tilbake til Mjøndalen for høstsesongen 2017 og stengte mer eller mindre buret slik at det igjen ble kvalifisering på bruntrøyene.

Skadeproblemer gjorde at Makani vendte hjem til Iran før 2019-sesongen, men hadde absolutt holdt formen vedlike og spilte 28 av 30 kamper da MIF på mirakuløst vis reddet plassen i Eliteserien i 2020. Denne sesongen reddet han hele tre av ni straffespark MIF fikk mot seg, og var også med i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Sogndal i romjula samme år.

Nicol: - En matchvinner for oss

- På sitt beste var han en matchvinner for oss, og jeg er sikker på at alle MIF-tilhengere har gode minner om Soshas redninger i MIF-buret. Han har tjent klubben godt i sine tre perioder i klubben og vi ønsker ham alt godt videre, sier Kevin Nicol om sisteskansen.

Dermed ender Makani med 93 kamper for MIF. Takk for alle redninger og alt showet du har gitt oss og lykke til videre fra alle i brunt!

Annonse fra Obos-ligaen: