Løft for damefotballen

Solberg SK og Mjøndalen har inngått en samarbeidsavtale om seniorfotball for damer de neste tre årene.

Annonse:

Begge klubbene er enige om å gi utviklingsmulighet for jenter som vil spille fotball, og mener at det er riktig å samarbeide for å løfte fotball for jenter og kvinner i denne delen av kommunen. For sesongen 2023 er det meldt på to lag – ett i fjerde divisjon og ett i femte divisjon.

Solberg SK har flere års erfaring med å drifte fotball for damer, mens Mjøndalen har fagkompetanse fra toppfotballdrift. Og begge klubbene har et felles ønske om å løfte fotball for damer og å gi et godt tilbud

Det er også Solberg SK som skal administrere lagene i denne perioden, ved et eventuelt opprykk vil Mjøndalen ta over administrasjonen. Inntil videre vil lagene ligge under breddeavdelingen i Mjøndalen.

BP: - Vinn-vinn-situasjon

- For en klubb som Mjøndalen er det viktig å ha et lag for damer. Her må vi steppe opp og gjøre en bedre jobb enn vi har gjort de siste årene, sier MIFs sportssjef Bjørn Petter Ingebretsen.

- Og når vi nå får et samarbeid med Solberg SK, så tenker jeg dette er en vinn-vinn-situasjon. De har drevet godt med fotball for damer de siste årene, og det vil gi oss verdifull kompetanse på området. Samtidig har vi som profesjonell klubb mange gode og erfarne personer som kan bidra inn i samarbeidet. Dette blir veldig bra, sier BP.

Genga: - Rammene er satt

Også leder i breddeavdelingen i MIF, Gengarani Ramamathan, er også positiv til samarbeidet.

- Sammen med Solberg SK har vi brukt god tid i denne prosessen og hatt flere møter både om økonomi og praktisk gjennomføring, forteller hun.   

I 2022 startet MIF opp et elleverlag for damer etter å ha hatt et sjuerlag i ti år.

- Og nå mener vi at vi har satt gode rammer for å bygge videre på tilbudet for damer som vil spille fotball, sier Genga og legger til at dette samarbeidet kan hjelpe Mjøndalen til å ta satsningen på jenter og damer et steg videre i klubben. Det som er nøkkelen nå, er å få flere jenter inn i yngre klasser slik at det vil gro videre i begge klubber.

Lagene vil trene i Mjøndalen på vinterstid, og ellers vil treningene foregå på Solbergbanen. Kampene vil bli spilt vekselsvis på Solbergbanen og på Consto Arena.

Trenerteamet vil bestå av Tom Eystø og Hans Gunnar Frivoll som hovedtrenere, og med seg har de Per Aage Ask og Kenneth Myhrvold som assistenter. Lagledere blir Frode Engedal og Lars Dragset. Per i dag er det 45 spillere i troppen.

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: