Lekestue mot Hønefoss

MIF-spillerne koste seg i sola da Hønefoss ble beseiret med 3-1 lørdag ettermiddag.

Og det var ikke et mål for lite. For en meget solid Jonatan Byttingsvik i Hønefoss-buret samt manglende effektivitet fra bruntrøyene sørget for at det ikke ble mer enn tomålsseier i den siste kampen før avreise Marbella.

Knapt sju minutter var spilt da Martin Rønning Ovenstad sendte ballen hardt inn i feltet fra venstre side. Og ballen gikk forbi alle, inkludert en utspilt Byttingsvik som nok regnet med at den ville touche innom noen andre. Innlegget endte i bortre hjørne, og hjemmelaget kunne juble for 1-0.

Bruntrøyene fortsatte å skape sjanser, og burde ledet mer. Hønefoss presterte imidlertid godt en periode før pause, men var relativt ufarlige foran mål. Og da ble det med ettmålsledelse til hjemmelaget da dommeren blåste for pause.

Dobbel Singh

Det var ikke spilt mer enn snaut fem minutter av de siste femogførr da Mjøndalen angrep på høyre side. Etter lekkert pasningsspill endte ballen opp hos Brinder Singh, som ikke hadde noen problemer med å øke ledelsen. 2-0, og hjemmelaget koste seg på matta.

Keerat Singh ville ikke være dårligere enn navnebroren, og fem minutter etter lagets andre mål bestemte han seg for å vri ballen opp i lengste hjørne på beste Pellegrino-manér. Det var lekkert, og ungguttene foran hadde virkelig fått vist sine kvaliteter mot det som må kalles å være et meget godt tredjedivisjonslag.

Redusering

Men Hønefoss ville også være med på notene. Et snaut minutt etter Mjøndalens tredje skåring sendte Oskar Elias Wang av gårde en knallhard markkryper mot lengste hjørne. Ballen traff ramma bak stolpen, og det var noe forvirring om ballen var inne eller ikke, men dommeren var sikker i sin sak og dømte mål – noe som også var helt riktig.

3-1 ble sluttresultatet, og overskriften er kanskje litt arrogant. Men med en helt ny startellever siden flere faste A-lagsspillere var ute både på grunn av skader og landslagsoppdrag, så viste denne kampen at MIF har bredde i troppen i år. Hønefoss er et meget solid lag og ventes å kjempe helt i toppen i Norsk Tipping-ligaen i år som i fjor, da kun et arbeidsuhell hindret dem i å rykke opp. Til tider ble de likevel utspilt et solid MIF-lag.

Nå venter treningsleir for gutta på Marbella, og her blir det treningskamp mot Lillestrøm lørdag 2. mars klokka 14.00 før Moss er neste motstander på Consto Arena. Den kampen går av stabelen torsdag 7. mars – også da er avspark klokka 14.00.