Langtidskontrakt for Johannes Dahlby

Den lovende backen har skrevet under kontrakt med MIF fra 01.01.22 og ut 2024-sesongen.

Annonse:

Johannes Dahlby blir dermed den tredje spilleren født i 2001 med opphav i Konnerud IL i MIFs A-stall. Fra før av er både Adrian Hansen og Erik Stavås Skistad på plass, og nå er altså trioen komplett.

Johannes har siden sommeren 2020 vært en del av MIFs U21-gruppe, og trener Bjarne Ingebretsen har beskrevet ham som en typisk MIF-spiller: Hardtarbeidende og ydmyk. Ved siden av tolv av MIF2s tretten kamper i Norsk Tipping-ligaen i 2021, fikk han også med seg to første kampene i NM mot henholdsvis Åssiden og Notodden.

- En moderne backtype

Ansvarlig for spillerlogistikk i MIF, Jan-Remi Dalen, forteller at Johannes har spilt godt for MIF2 i hele år.

- Han er en moderne backtype, og har jobbet godt over tid for å bli en bedre fotballspiller. Vi har et godt apparat av spillerutviklere i Bjarne Ingebretsen, Kevin Nicol og Eirik Sande Kristoffersen som også skal ha sin del av æren for at Johannes og andre hele tiden tar steg. Han har stor fart og spiller med mye energi, og vi i MIF har stor tro på at Johannes kan utvikle seg videre og bli en toppspiller i Eliteserien.

Klar for å blø for drakta

Johannes selv forteller at han er veldig fornøyd med å ha knyttet seg til Mjøndalen for lengre tid.

- Først og fremst så er jeg veldig takknemlig for sjansen Mjøndalen gir meg. De har tro på meg og ser hva jeg kan bidra med og hvilket utgangspunkt jeg har som fotballspiller. Helt fra dag én i klubben har jeg blitt sett og fått ekstremt god oppfølging.

Videre forteller Johannes at han er klar for å blø for drakta.

- Det å skrive under kontrakt med en klubb som Mjøndalen er veldig stort for meg. Jeg har hatt et stort mål om å få til dette fra jeg var liten gutt, jeg har aldri fått noe gratis og vært vant til å jobbe hardt helt fra ung alder for det jeg vil. Dette første steget på veien smaker ekstra godt for meg og motiverer meg ekstremt til å blø for den brune drakta i årene fremover

Føler seg hjemme i MIF

- Til nå har det vært en veldig fin reise. Helt siden dag én har jeg følt meg hjemme. Miljøet i klubben og spillergruppa var det første jeg la merke til da jeg kom hit. MIF har et helt unikt og sjeldent samhold i tillegg til en bunnsolid kultur og mentalitet. Det gjorde det også enkelt for meg å tilpasse meg klubben. Da har jeg også kunnet slippe meg fri på banen, både i trening og kamp.

Han er også fornøyd med klubbens løfter om å satse på unge spillere.

- Jeg er veldig imponert over hvordan Mjøndalen satser, og at man tør å gi de unge spillerne en sjanse. Klubben har en tydelig plan for hvordan de har lyst til å bruke oss unge og satse på oss. Det gir en utrolig giv og motivasjon til å stå på videre, enten det blir Eliteserie eller OBOS-ligaen i 2022.

Ronaldinho er forbildet

Vi spør om det er noen Johannes har sett opp til som fotballspiller.
 

- Helt siden jeg var liten så har det vært Ronaldinho som jeg har sett opp til, mye fordi han var en spiller som alltid gjorde det uventede som ingen andre kunne gjøre, og hadde en teknikk ut av en annen verden. Han er et prakteksempel på at man skal kose seg når man spiller fotball og tørre å prøve når man er utpå banen. Det er noe jeg ønsker også.

Unggutten er fornøyd med sesongen så langt, selv om det enda ikke har blitt spilletid i Eliteserien på ham.

- Sesongen i år har vært en veldig fin sesong for min del. Jeg har hatt en god utvikling og fått ekstremt god oppfølging av alle i klubben og tatt store steg som fotballspiller. Selv om høydepunktene personlig for min del er debut i treningskamp mot Grorud og målpoeng i cupkamp mot Åssiden, så er jeg også veldig fornøyd med sesongen for MIF2. Det var godt at vi holdt oss til slutt, og det syntes jeg vi fortjente.

- Mjøndalen har noe spennende på gang

Uansett om det blir Eliteserie eller OBOS i 2022 for Mjøndalen, så ser Johannes frem til neste sesong.

- 2022 er et år jeg ser veldig frem til. Uavhengig om det blir Eliteserien eller Obos så har Mjøndalen noe veldig spennende på gang med alle de unge som er på vei opp og frem i klubben.  Jeg har noen personlige mål for neste år som jeg velger å holde for meg selv, men jeg håper å få debutere i seriesammenheng i tillegg til ytterligere steg som fotballspiller.

Som unge fotballspillere flest har også Johannes ambisjoner.

- Selvsagt er drømmen å leve av å spille fotball. Men først og fremst nå så fokuserer jeg på målene og ambisjonene her i Mjøndalen. Jeg har også større ambisjoner og drømmer videre, men velger enn så lenge å holde dette for meg selv, sier Johannes hemmelighetsfullt.

Bjarne: - Typisk MIF-spiller

U21-trener Bjarne Ingebretsen beskriver Johannes som en typisk Mjøndalen-spiller.

- Han kom til oss sommeren 2020, og til tross for restriksjoner på grunn av korona og begrensede muligheter for trening og kamp, var med på å løfte gruppa fra første gang han stilte. Johannes er ydmyk og en hardtarbeidende type som vi trenger her i MIF.

Vi ber Bjarne om å beskrive unggutten som spiller.

- Johannes var opprinnelig kantspiller, men er nå omskolert til back. Han er hurtig og god på små flater. I tillegg er han god med begge bein. Får han muligheten, kan han lage mål selv, men foten er også fantastisk til å slå innlegg, noe vi allerede har sett både på trening og for MIF2, sier U21-treneren.

Annonse fra Obos-ligaen: