Lang natts ferd mot treningskamp

Iherdig snømåking sørger for at treningskampen mot Fredrikstad blir en realitet.

Annonse:

Stadionsjef Kristian Grøstad satte seg på traktoren mens resten av Norge fulgte håndballherrene cruise inn til VM-finale. Snøfallet som eskalerte utover fredagskvelden gjorde at lørdagens treningskamp mot Fredrikstad stod i fare for å bli avlyst.

Men det ville ikke Grøstad ha noe av. Derfor ofret han tacokvelden for snømåking. Etter noen timers søvn var det opp på traktoren igjen i seks-tida på lørdagsmorgenen. Han måtte bli ferdig til kl 10 da de første treningene startet på Consto Arena.

- Det kom vel 15 til 20 centimeter med snø. Det blir mye å flytte på en stor bane. Det mest utfordrende er hvor man skal gjør av all snøen. Siden det snart startes med bygging mot Hagatjernveien kunne jeg ikke måke snøen ut på den gamle parkeringa, sier Grøstad.

Dagens helt, altså.

Hovedtrener Vegard Hansen har bosatt seg slik at han har panoramautsikt over banen. Han fikk med seg snømåkinga i natt.

- Jeg har liggi i senga mi og hørt på Kristian. Og det med en kombinasjon av dårlig samvittighet og stor takknemlighet. Det er fantastisk å ha sånne medarbeidere og ildsjeler i klubben. En stor takk til Kristian som gjør at treningskampen kan gjennomføres, sier Hansen.

Hansen har hatt mer enn snømåking å tenke på. Når Fredrikstad kommer på besøk ønsker han i langt større grad å "toppe laget" innen Vålerenga er motstander til uka.

- I dag spiller vi med et etablert lag i minst én omgang. Alle skal likevel få prøve seg, men vi ønsker å se flere av de etablerte. Vi har hatt behov for å se hva slags nivå nummer 12 og utover har inne med tanke på komponeringen av stallen til årets sesong. Men nå er den fasen er over, sier Hansen.

De som ikke med mot Fredrikstad er: Henrik Gulden og Sosha Makani (langtidsskader). I tillegg hviles Fredrik Brustad, Sondre Solholm og Jokke. 

Annonse fra Obos-ligaen: