Consto stadion

Låner ny forsvarsspiller

Mjøndalen IF henter den unge midtstopperen Markus Olsvik Welinder på lån.

Annonse:

Welinder er 20 år gammel og har gått gradene i Sarpsborg 08s akademi. I fjor var han på lån til Kjelsås, hvor han var fast på laget til cupaskeladdene, som endte på sjette plass i sin avdeling av PostNord-ligaen. Han har tidligere også vært utlånt til Moss. I tillegg har han landskamper for Norges G17-landslag.

- Markus er en lovende unggutt som kan bekle flere posisjoner, men som har spilt mest stopper, sier sportssjef Bjørn Petter Ingebretsen i en uttalelse og legger til at det var veldig fint å få til en avtale med Sarpsborg 08 om dette utlånet.

- Det er ingen hemmelighet at vi sliter med mange skader i troppen, og det er viktig for oss å sikre bredden i spillerstallen, forklarer Kevin Nicol, som lot seg imponere over det Welinder viste for Kjelsås i fjorårssesongen.

Motivert for å gjøre jobben

- Noe av grunnen til at vi velger akkurat ham, er at han har spilt mye i PostNord-ligaen. Han har vist at han kan prestere på et noenlunde høyt nivå, og det er ikke så mange andre unge spillere i Eliteserie-klubber som har gjort akkurat det, legger skotten til.

- Kjelsås har også en god tradisjon for å utvikle gode forsvarsspillere, og det bidrar til å trygge oss i valget av Markus som det rette. Han virker også veldig motivert for å ta sjansen han får her til å gjøre en god jobb både på trening og i kamp, sier Nicol videre.

Låneavtalen strekker seg i første omgang til 24. juni, og Markus Olsvik Welinder er med i troppen allerede mot AAFK i morgen.

Velkommen til oss, Markus!

Annonse fra Obos-ligaen: