Lå under med to - fikk uavgjort

Mjøndalen slet

Mjøndalen uten de store endringene i den første seriekampen etter sommerhvilen. Tonny Brochmann måtte se kampen på tv grunnet karantene og det åpnet for nysigneringen Pontus Silfwer fra start. På topp fikk Jokke tillit sammen med Sondre Liseth og Olivier Occean.

En ganske sjansefattig første omgang hvor hjemmelaget var det førende laget. Men de brune fikk den første sjansen. En innsvingt dødball fra Jokke fant Quin Jansen i boksen. Stussen ble mesterlig reddet. Kort tid etter fikk Onni Valakari drømmetreff og sendte TIL i ledelsen. Det resultatet stod seg til pause.

De brune viste seg frem fra en helt annen side etter hvilen. Riktignok skulle det et lite feilskjær til før man fikk satt laget i gir. Fitim Azemi utnyttet et sviktende MIF-forsvar og satte inn 2-0.

Derfra handlet det meste om Mjøndalen. Først satte Sondre Liseth opp Christian Gauseth inne i boksen. Kapteinen gjorde ingen feil og bredsidet inn 2-1.

Ikke lenge etterpå var lagene like langt. Mjøndalen broderte seg lekkert frem til Akeem Latifu på høyresiden. Han svingte ballen inn i boksen og der dukket Liseth opp og headet ballen i lengste hjørnet.

Mot slutten fikk Tromsø noen småfarligheter og de brune virket fornøyd med å ri av til uavgjort.

- Det var et viktig poeng. Vi må være fornøyd etter at vi lå under med to mål. Vi hadde bra trøkk på dem i andre omgang etter at vi hadde slitt mye før pause. Og vi socrer to flotte mål. Alt i alt et rettferdig resultat, sa Vegard Hansen etter kampen.

Dette var Mjøndalens åttende uavgjort - klart mest i Eliteserien etter

- Mye bedre å spille uavgjort enn å tape. Vi er vanskelig å slå og klorer med oss poeng i de fleste kampen. Kommer vi oss opp på 30 poeng skal vi kunne klare oss i Eliteserien, sa Vegard.

Tromsø - Mjøndalen 2-2 (1-0)