Kvelden ingenting stemte

Til tross for kniven på strupen før kampen, ble det tap mot Stabæk søndag kveld.

Kalddusjen var allerede et faktum etter 53 sekunder, og i seks minusgrader skulle kalde avrivinger neppe være nødvendig. Det kunne se ut som de brune på banen tok hensyn til rådende smittevernregler da Emil Bohinen fikk stå helt alene og sette ballen i mål  fra sytten meter på kveldens første skudd.

Og gjestene hadde fått ledermålet de så gjerne ønsket seg .Nå la de seg kompakte på egen banehalvdel og presset ikke vår ballfører før vi var over midtstreken. Det ble utrolig vanskelig å trenge gjennom forsvaret samtidig som Stabæk var farlige på kontringer.

Det tok cirka tjue minutter før det kunne være snakk om målduft fra hjemmelagets spillere. Antakelig ble vi nok også snytt for et straffespark da Gustav Valsvik fikk god hjelp fra sin egen hånd for å klarere ballen da Vetle Dragsnes slo et hardt innlegg inn fra venstre etter 27 minutter. Nå var vi definitivt nærmere utlikning! Men Stabæk klarte å ri av presset og forble kompakte på egen banehalvdel. Dermed ble det pause på stillingen 0-1.

I pausen rokerte trenerapparatet på laget. Ut gikk Isaac Twum og Martin Rønning Ovenstad, mens Eirik Skistad og Ibrahim Shuaibu kom inn. Vegard Hansen håpet dette skulle gi oss en ny dimensjon offensivt og mer bevegelse som kunne bryte ned Stabæks forsvar.

Og hjemmelaget hadde ballen mest. Farlig ble det imidlertid først etter en times spill, da Ibrahim fyrte av inne i boksen, og gjestenes målvakt Marcus Sandberg måtte ut i full strekk for å få fingertuppene på ballen, som var i ferd med å snike seg inn nede ved stolperoten. Men Sandberg var dyktig, og det endte bare med et hjørnespark for bruntrøyene.

Et kvarters tid senere var det kaptein Gauseth som fikk en stor sjanse. Men den vordende far har muligens begynt å trene på småbarnstilværelsen allerede. Som om han hadde bæremeis på ryggen lente han seg bakover idet han skulle avslutte, og ballen blåste godt over.

Nærmere kom vi ikke, og kampen ebbet ut med tap og null poeng. Det ser mørkt ut nå, men det er fortsatt tolv poeng igjen, så muligheten for at julenissen også i år kommer med fornyet kontrakt i presang er til stede siden rivalene i bunnen også tapte sine kamper.

Neste mulighet er allerede på onsdag, og da tar gutta turen over Haukeli for å røve med seg poeng fra Haugesund.

Mjøndalen - Stabæk 0-1 (0-1)