- Kun seier er godt nok

Vegard er ferdig med å suge på cupkaramellen. Nå rettes alt fokus mot å slå Start på søndag.

Annonse:

Torsdagens naboduell i cupen, som endte med 2-1-seier til de brune over SIF, er langt fra glemt. Men samtidig må spillerne og apparatet raskt nullstille. For allerede søndag venter en uhyre viktig kamp for Mjøndalen, dersom de skal ha et håp om opprykk.

- Isolert sett så er søndagens kamp mot Start viktigere enn å gå videre fra 3. runde i cupen. Nå ble det veldig spesielt siden vi møtte Godset. Men kampen mot Start må vi egentlig vinne. Uten seier kommer det til å bli veldig vanskelig å henge med i kampen om én av de to opprykksplassene. Så viktig er denne kampen, sier Vegard.

Åtte poeng foran

Bodø/Glimt leder OBOS-ligaen med 3 poeng mer enn Start på andreplass. Mjøndalen innehar 6.plassen - åtte poeng bak søndagens motstander.

- Jeg tipper Start er fornøyd dersom dem får med seg ett poeng herfra. Så jeg tipper de legger seg lavt. Det er et robust og solid lag som har klart å bikke mange jevne kamper hittil i år. Noe som er utrolig imponerende med tanke på hvilken sesong de hadde i fjor, sier han.

Mentalt slitne

Med kun tre dagers mellomrom mellom kampene har Vegard hatt mye fokus på å få en spillergruppe med nyladede batterier til den viktige hjemmekampen søndag.

- Man blir sliten både mentalt å fysisk etter slike kamper. Med tre dager så er det vanskelig å få restituert 100%, men vi har hatt lystbetonte treninger og prøvd å få energien tilbake. Forhåpentligvis tar vi med oss alt det positive fra cupen også. Jeg tenker ikke å rullere for mye på laget, men tar ut de jeg mener er best egnet for oppgaven som venter, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: