KRONEKAMPEN 16.SEPT

Kroner, øre og skillingsboller

I Mjøndalen er vi vant til å snu på skillingen og bruke øret på begge sider. Vi er ikke store, men sammen er vi sterke. Skilling blir daler, og øre blir kroner – bare man er mange nok. Søndag står eikværinger, lojale sponsorer og gode venner samlet i Kronekamp mot Bryne.

Annonse:

Kronekamp

I 2012 sto vårt nye stadion ferdig, takket være en imponerende innsats fra villige mjøndøler, rause sponsorer og sterke ildsjeler i klubben. Med Anders, Isachsen og Kenneth i spissen, ble lagånd, innsats og kameratskap satt i system. Samhold og engasjement ga oss muligheten til å innvie en flott storstue for fotballglade eikværinger, og lørdag 28. april var 1.905 brune venner til stede på tribunen, for å bivåne historiens første kamp på vår nye arena. Motstander for anledningen var Bryne. Rødtrøyene fra Jæren la en liten demper på festen, ved å ta med seg et av poengene hjem. Søndag er Bryne nok en gang invitert til fest, og igjen er det mjøndøler og sponsorer som sammen bidrar til festen. Denne gangen er vi rause med pengene, men planen er å være gnien på poengene.

Kan vi slå både Jærbuene, og publikumstallet fra 2012?

Det er første gang vi forsøker oss på en kronekamp i Mjøndalen, og selv om konseptet er nytt for oss, og kanskje ikke så enkelt å forstå, er listen med personer og bedrifter på listen lang. Det gjør et brunt hjerte stolt, når en ser alle navn som stiller opp for å bidra med sårt tiltrengte ører og kroner i kassa. Hvert navn, og hver bedrift, er en bekreftelse på samholdet som fortsatt eksisterer i bygda. Vi er en stor og stolt klubb, men bygda er lita. Vi trenger hver eneste brune venn, og hver eneste bedrift som har lyst til å bidra til vår klubb. Vi er glade for hver eneste som bryr seg, enten de kommer fra Eiker – eller fra Bergen.

Skillingsboller og kanelsnurrer

Det er godt med venner når man trenger litt hjelp. Bergen har i så måte både gitt og tatt - og lånt. Da vi mistet en nederlender, var Brann rause nok til å låne oss en bergenser. Rasmus Holten var en god håndsrekning da vi trengte det. Nyttig for begge parter – rivaler gjennom 100 år. Som en svært hyggelig bonus, fikk vi Teknisk Industrivern og Jarle Samdal med på kjøpet. En engasjert og fargerik mann fra byen mellom de syv fjell, som ønsket å stille opp for Rasmus i hans nye klubb. Bedriften, som driver med brannvern – selvsagt, var raskt på banen med omtanke for en ung sambygding i landflyktighet.

Jarle uttrykte bekymring for Rasmus sin tilgang til bergenske skillingsboller, gitt vår trang til å snu på skillingen – også på kjøkkenet. Han fryktet at godsaker som hvit dame og bergenske fiskekaker måtte vike for vår trang å dyppe tørt, gammelt brød i pølsevann eller ribbekraft. Men vår mathistorie består av mer enn bløyta og mølje, vi er også flasket opp på bergensk bakverk.  

Holten er nemlig ikke det eneste Bergen har lånt, eller gitt oss mjøndøler. Samme år som klubben vendte hjem med sin tredje kongepokal, vendte Kolbjørn Høibakk hjem fra Bergen og Baker Brun med svennebrev i bakerfaget. Hos bakermester Brun hadde han funnet både sitt fremtidige levebrød, og sin fremtidige kone. Lykkelig reiste han tilbake over fjellet til Mjøndalen. Bergen hadde gitt ham fremtidshåp - og en bok full av oppskrifter på godt, bergensk bakverk.

Dessverre er Rasmus noen år for sent ute til å kunne nyte skillingsboller fra hjembyen i bygda, men i Høibakks fravær kan vi varmt anbefale Karlsen, eller Mjøndalen Bakeri og Conditori. Kanelsnurrer er kanskje ikke det samme som skillingsboller, men gode er de, og bakeriet bidrar ikke bare med råvarer til verdens beste bløyta, de er også en lojal bidragsyter til klubben.

Tar Rasmus eller Jarle sjansen, og prøver en bløyta på Consto, vil de få brød fra baker Karlsen på en lompe fra Aulie, servert av Høibakk. Gode hver for seg, men aller best sammen.

Vi får ikke toppfotball på Consto, eller bergenske skillingsboller i Mjøndalen, uten at vi står sammen. Ikke uten hjelpen og støtten fra dere; frivillige, supportere, sponsorer – bakere og venner. Tusen takk!

Søndag kl 15.00 håper vi du står sammen med oss på Consto!

 

MIF_Annonser_Kronekamp_980x300.png

 

Annonse fra Obos-ligaen: