Kriget inn ett poeng

Christian Gauseth og co kjempet som løver og tok med seg ett poeng hjem til Mjøndalen.

Annonse:


Mjøndalen, iført stripete brun og hvit, fikk en pangstart på kampen mot Sarpsborg 08. Et innkast havnet hos Tonny Brochmann på utsiden av 16-meteren. Dansken fikk ikke et rent treff på ballen, men heldigvis landet den på foten til Christian Gauseth på hjørnet av fem-meteren. Kapteinen snudde seg kjapt rundt og bredsidet ballen i lengste hjørnet.

Litt overraskende var det Mjøndalen som var i føringen etter et drøyt kvarter.

Sarpsborg 08 våknet etter baklengsen og tok oppskriftsmessig over initiativet i kampen. De brune var både heldige og dyktige som fortsatt ledet da de første 45 minuttene var over.

I andre omgang var det lengre mellom hver gang Mjøndalen var farlige. Men de forsvarte seg godt og spilte med hjertet utenpå drakta. 

Ti minutter etter hvilen fikk Sarpsborg et frispark omtrent 25 meter fra mål. Midtstopper Nicolai Næss fikk drømmetreff og bøyde ballen over muren og i mål. Julian Faye Lund var etter skuddet, men klarte ikke hindre scoring.

Da trodde nok særpingene på stadion at det skulle komme mer fra hjemmelaget. Men de blåkledde skapte svært lite den siste halvtimen. Grunnen var et potte tett MIF-forsvar. Og et tilreisende lag som var mer interessert i å forsvare ett poeng enn jage to nye.

Uavgjort i Sarpsborg er mer enn godkjent og aller viktigst så viste Mjøndalen at de fikser å forsvare seg når de må.

Sarpsborg – Mjøndalen 1-1 (0-1)

  • Sarpsborg stadion, 5.451 tilskuere

  • 0-1: Christian Gauseth (17)

  • 1-1: Nicolai Næss (55)

Mjøndalen (4-5-1)

  • Julian Faye Lund

  • William Sælid Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Joachim Solberg Olsen

  • Fredrik Brustad (Akeem Latifu fra 66.), Tonny Brochmann (Alfred Scriven fra 90.), Christian Gauseth, Stian Aasmundsen, Sondre Liseth (Vetle Dragsnes fra 75.)

  • Olivier Occéan

Annonse fra Eliteserien: