Knuste Bossekop

MIF2 var usedvanlig lite gjestfrie lørdag ettermiddag da Bossekop kom reisende fra Finnmark.

For rekruttene har nemlig ikke vunnet hjemme i år, men vi var optimistiske på at statistikken skulle snus da kampen måtte flyttes til Loesmoen Kunstgress på grunn av det planlagte byttet av dekke på Consto Arena. Samtidig har ikke Bossekop vunnet borte til nå denne sesongen, så det lå kanskje uavgjort i lufta før avspark.

Men vinden var kraftig, og det skulle ikke ta lang tid før all tvil om hvor poengene skulle havne var feid vekk. Selv om været kanskje var mer hva gjestene fra Finnmark er vant til samt en trang bane som neppe var fordel for et hjemmelag som helst vil spille ball og bruke tempo, så styrte bruntrøyene det meste fra avspark denne ettermiddagen i Hokksund.

Imidlertid skulle det ta noe tid før rekruttene fikk hull på byllen. Daniel Skare var rolig som skjæra på tunet da han etter snaut 25 minutter ble spilt gjennom på høyre side og kunne avslutte. Ballen satt sikkert nede ved bortre stolperot, og hjemmelaget hadde tatt ledelsen 1-0.

Skulle lede solid til pause

Det var liksom aldri tvil hvor seieren kom til å havne. Ni minutter senere tok nyklipte Magnus Bækken med seg ballen helt fra egen banehalvdel før han spilte gjennom til Sander Bratvold, og i den unge tyristrandingen bor det en potensiell storskårer. Han var like rolig som Skare da han også satte ballen nede i lengste hjørne, og dermed stod det 2-0 til MIF-rekruttene.

Men målhungrige unggutter gir seg ikke med det. Et par minutter før pause brøt midtstopper Tobias Bjørnstad spillet, og tok med seg ballen oppover. Etter fint veggspill med Sander Bratvold ble han selv felt inne i motstanderens sekstenmeter, og dommeren pekte da ubønnhørlig på straffemerket. Straffen tok han selv, og dundret ballen til høyre mens Bossekop-målvakten kastet seg til venstre. Etter en tur innom metallet gikk ballen i mål, og dermed kunne bruntrøyene ta med seg en tremålsledelse inn i garderoben.

Frank – Tobias – og et comeback det luktet svidd av

Andre omgang ble mye som den første. Fem og et halvt minutt var spilt da ballen ble slått inn fra venstre i Bossekops målgård. Sander Bratvold hoppet elegant over ballen, og Frank Bamenye var like elegant da han avsluttet og med det satte hjemmelagets fjerde mål for dagen.

Etter 64 minutter var det igjen duket for straffespark. Frank Bamenye var på vei gjennom da gjestenes målvakt leverte en noe merkelig inngripen og felte den løpssterke midtbanespilleren med beina. Tobias Bjørnstad gikk frem igjen, og denne gangen satte han ballen til venstre. Bossekop-målvakten var etter den, men kunne ingenting gjøre, og hjemmelaget førte med hele fem mål.

Mer skulle det også bli. Johannes Dahlby er endelig tilbake etter skade, og kom inn de siste femten minuttene eller så. Da Mjøndalen angrep etter 82 minutter stormet han inn i feltet, og en annen innbytter – Brinder Singh – luktet hva Konnerud-gutten skulle gjøre og slapp ballen elegant gjennom til Dahlby. Sistnevnte avsluttet mellom beina på målvakten, og dermed stod det 6-0.

Det kunne blitt mer. Men det ble det ikke. Seksmålsseier skal man alltid være fornøyd med, og tre poeng gir oss et solid byks på tabellen samtidig som målforskjellen også blir mye bedre når man lager såpass med mål.

Neste kamp for MIF2 er andre pinsedag, eller Svenska flaggans dag om man vil – altså 6. juni. Da skal vi ut og fly igjen, og motstanderen heter Harstad. Nå har vi troen på enda flere poeng, heng med!