Knepent tap på Åråsen

Mjøndalen kjempet heroisk, men stod igjen med null poeng borte mot Lillestrøm.

Vegard Hansen valgte å hvile både Quint Jansen og Fredrik Brustad fra start. I stedet startet Jokke som stopper og Tonny Brochmann tok høyrekanten.

De brune kom kjapt ut fra startblokka og brukte kun tre minutter på å skaffe kampens første sjanse. Olivier Occean skulle bare styre inn innlegget til Vetle Dragsnes, men en LSK-forsvarer brukte ulovlige midler og rev ned MIF-spissen. Typisk nok for denne kampen oppfattet ikke dommeren det samme og vinket spillet videre.

Men Occean skulle få revansje. Like etterpå kom nok et innlegg fra Dragsnes og denne gangen fikk han gå opp relativt alene og ringreven headet ballen i lengste hjørnet. 0-1.

Dessverre var gleden kortvarig. Kun to minutter senere var Thomas Lehne Olsen på tur i MIF-feltet og gikk i bakken - med litt hjelp fra Akeem Latifu. Denne forseelsen mente dommeren holdt til straffespark. 1-1.

Etter en meget god første halvdel av 1. omgang, fulgte en heller miserabel én. Ballmiss og store kontringsrom skapte trøbbel for de brune. Og til slutt satt målet for LSK. En corner ble headet mot lengste og der fikk kun Latifu nikket ballen i Julian Faye Lunds bein og i eget mål. 2-1.

Andre omgang startet like semmert som den første slutta. En dobling på høyresida til LSK sørget for at de gulkledde sendte av et hardt og lavt innlegg i boksen. Jokke forsøkte å klarere, men tuppet i stedet ballen i eget mål. 3-1.

Som mot Tromsø sist, så hevet gutta seg etter å havne under med to mål. Bytter ble også gjort. Quint Jansen og William Sell erstattet Latifu og Gauseth og laget stod høyere i banen. Nevnte Jansen serverte også Occean i det 70. min. Spissen lurte seg inn på bakre stolpe og headet forbi en utrusende LSK-keeper. 3-2 og det var kamp igjen.

Til tross for en brun sluttspurt de siste tjue minuttene, kom det ingen flere mål. Dermed gikk Mjøndalen på sitt første tap på nesten tre måneder.